Delta Dunarii este una dintre principalele atractii pentru turistii straini care viziteaza Romania. Unii vin pentru a pescui, altii pentru a admira flora si fauna din aceasta zona
Dupa ce a avut de suferit de pe urma gripei aviare, aceasta zona reintra incet, dar sigur, pe harta turismului romanesc. Operatorii spun ca in ultimele saptamini a crescut numarul de turisti. A inceput sa mearga din nou turismul in aceasta zona, mai ales in ultimele trei saptamini, spune Silviu Gheorghe, presedintele ANTREC Tulcea. Turistii sint interesati in primul rind de plimbari cu barca pentru a admira peisajul unic in Europa.

Oferta din zona s-a diversificat. Exista pensiuni cu multe margarete, dar si un resort de lux. Cei interesati pot participa la partide de pescuit sau la taierea stufului, pentru a intra in atmosfera si a vedea cum isi duc viata localnicii.

Flora si fauna

Cei mai multi dintre clienti sint fie pasionati de ornitologie, fie amatori de pescuit. In Delta pot fi admirate exemplare din aproximativ 300 de specii de pasari. Evident, amatorii de pescuit vor fi cei mai multumiti, in conditiile in care aici vietuiesc 60 de specii de peste. Cei mai putin pretentiosi pot merge cu barca pe traseele disponibile. O plimbare de o jumatate de zi cu barca ajunge sa coste in jur de 30 RON. Organizam si turul Deltei cu caiacele, o experienta interesanta in care sint incluse partide de pescuit si taierea stufului. Costa 30 de euro pe zi, pret in care sint incluse transportul, cazarea si masa, spune Silviu Gheorghe.

Cei care doresc ceva mai modern pot opta pentru hotelurile plutitoare, care sint din ce in ce mai populare printre turisti. Reprezinta o solutie pentru o calatorie confortabila prin salbaticia Deltei. Printre cele mai solicitate zone sint Crisan, Mila 23 si Lacul Furtuna. Cei care vor sa pescuiasca merg pe Bratul Sfintu-Gheorghe, iar pentru cei care vor sa urmareasca pasarile este indicata zona din centrul Deltei. Oricum, inainte de a porni intr-o astfel de vacanta este indicat ca turistii sa se intereseze despre conditiile legale de pescuit sau de vinatoare in aceasta zona.

Preturi decente

Preturile in pensiunile din Delta sint decente. In cazul in care se doreste mult confort, preturile vor fi pe masura. Astfel, intr-o pensiune de doua margarete, cazarea costa 30 RON/ noapte/persoana, iar pentru cele trei mese se vor mai plati 50 RON zilnic. In cazul in care se doreste mai mult confort se poate opta pentru o pensiune de trei margarete, unde pretul ajunge la 48 RON/persoana/noapte, tarif in care este inclus si micul-dejun. Pentru o margareta in plus se ajunge la 50-60 de euro/persoana/zi, pret in care sint incluse si cele trei mese, in vreme ce la cinci margarete se vor plati peste 100 euro/zi, tot cu trei mese.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6517&art=16271&cHash=77d6af53fd

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri