Autoritatile japoneze au cerut miercuri populatiei sa fie vigilenta din cauza noilor furtuni de zapada din jumatatea de nord si vest a tarii, intemperii care obliga si companiile aeriene sa isi anuleze zeci de zboruri, relateaza AFP.

"Un vant foarte puternic sufla in nord insotit de ninsori", subliniaza agentia nationala de meteorologie care recomanda evitarea pe cat posibil a deplasarilor in provinciile respective. Principala regiune afectata este Hokkaido, precum si alte prefecturi din nord si vest, noteaza Mediafax.

Japan Airlines (JAL) si ANA au decis sa renunte la cel putin 30 de zboruri interne catre nordul tarii, in aceasta zi, un numar care ar putea creste si afecta alte regiuni. Cel putin 11 decese au fost inregistrate in arhipelag in decembrie din cauza ninsorilor puternice si a sute de zboruri care au fost suprimate in ultimele zile din cauza conditiilor meteorologice.

In cursul iernii, Japonia este deseori impartita in doua dupa o diagonala care merge din nord-est pana in sud-vest, cu furtuni de zapada puternice in nord-vest si o vreme frumoasa si cer senin in sud-est, unde se afla si Tokyo.

La pas prin orasul...
Citeste si: La pas prin orasul viitorului: Bucuresti vs Tokyo

Sursa foto: Flickr / Chris Waits

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Probleme la zborurile spre Egipt si Turcia. Sute de romani afectati