In Romania au ajuns anul trecut peste 1,8 milioane de turisti straini, in perioada 1 ianuarie-30 noiembrie 2014. Comparativ cu 2013, numarul sosirilor si innoptarilor a crescut cu 6,4%, respectiv 4,8%, potrivit datelor centralizate de Institutul National de Statistica (INS). Dar cine ne viziteaza cel mai mult si unde merge?

Astfel, aproape 7.900 de oameni au sosit in structurile de primire turistica intre1 ianuarie si 30 noiembrie 2014. Din acest total, peste 6.000 sunt turisti romani si 1.800 turisti straini, din care cei mai multi din Europa (77,2%, din care 85,7% din Uniunea Europeana), Asia si America de Nord. Durata medie a sederii a fost de 2,6 zile la turistii romani si de 2 zile la turistii straini.

Romania a fost plasata pe locul 9 in topul celor mai atactive destinatii pentru 2015.

Dar din ce tari vin cei mai multi turisti in Romania?

Lista continua cu Olanda, Bulgaria, Turcia, Republica Moldova, Grecia, Belgia, Rusia, Ucraina, Cehia, China, Elvetia, Japonia, Canada, Suedia, Serbia si Norvegia.

Si unde merg cei mai multi turistii straini in Romania?

Innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica in perioada 1 ianuarie-30 noiembrie 2014 au insumat peste 19.000, in crestere cu 4,8% fata de cele din perioada similara din 2013.

Din numarul total de innoptari, 81,4% reprezinta innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare in perioada amintita, in timp ce innoptarile turistilor straini au reprezentat 18,6%. Dintre acestia, cei mai multi sunt din Europa (75,8% din total turisti straini), iar din acestia 84,5% au fost din tarile din Uniunea Europeana.

Sursa foto: Casa Poporului/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri