Peste 3.000 de romani care au fost anul trecut in vacante mai scumpe de 1.000 de euro au platit suplimentar 10% ca sa fie insotiti de un ghid, pentru ca nu stiu limbi straine, a declarat Sorin Vaduvoiu, directorul general al agentiei Perfect Tour, specializata in vacante de lux.

"Estimez ca peste 3.000 de romani care si-au permis anul trecut sa mearga intr-o excursie exotica, de peste 1.000 de euro, au cerut un insotitor de la agentii, pentru ca nu stiu limbi straine", a spus Vaduvoiu, citat de Mediafax.

El a adaugat ca un astfel de insotitor, care le asigura turistilor traducerea la obiectivele pe care le viziteaza, ii costa pe acestia inca 10% din valoarea vacantei. In general, un astfel de insotitor pleaca cu un grup de 15-20 de persoane.

"Acesti turisti, care nu vorbesc limbi straine, sunt persoane cu varste intre 50 si 60 de ani si care fie au niste business-uri proprii, fie au copii cu bani, fie au pensii mari. In general merg in circuite culturale de 7-13 zile, in general in tari din America de Sud, dar mai ales din Asia", a afirmat Vaduvoiu.

Perfect Tour, cea mai mare agentie de turism din Romania dupa cifra de afaceri de anul trecut, este specializata in turismul de business si in vacante de lux. Agentia, detinuta de Corina Pacuraru, a inregistrat in 2014 o cifra de afaceri de 220 milioane de lei (aproape 50 de milioane de euro), fata de 207 milioane de lei in 2013. Si profitul a fost in usoara crestere fata de anul precedent, cand a atins 1,3 milioane de lei.

Vaduvoiu spune ca majorarea afacerilor provine atat din cresterea portofoliului de clienti corporate, cat si din numarul mai mare de vacante vandute pe produsele proprii - Disneyland, croaziere si vacante exotice.

Sursa foto: Vas de croaziera/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri