Orbis, principalul grup hotelier din Polonia, a cumparat 46 hoteluri din reteaua Accor in Bulgaria, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia. Dintre acestea, 7 hoteluri sunt in Romania. Tranzactia a fost de 142,3 milioane de euro.

Astfel, Orbis a devenit cel mai mare lant hotelier din Europa Centrala, cu peste 100 de hoteluri prezente in 8 tari si a devenit singurul licentiator pentru toate brandurile Accor in 16 tari din regiune.

In Romania, Accor are 7 unitati de cazare: hotelul Pullman, hotelul Novotel, 4 hoteluri Ibis si 1 hotel Mercure.

Toate hotelurile preluate opereaza sub brandurile Accor: Sofitel, Pullman, McGallery, Novotel, Mercure, Ibis si Ibis Budget. 38 unitati sunt operationale si 8 sunt proiecte in curs de dezvoltare, dintre care 3 vor fi gestionate de catre grup, iar 5 vor fi francizate. 76% dintre aceste hoteluri sunt situate in capitalele tarilor de mai sus.

Acordul dintre Orbis si Accor a fost incheiat pe 7 Ianuarie 2015. In aceeasi zi, a fost semnat si acordul master de licentiere, prin care Orbis Group va opera pana in 2035, cu o exclusivitate de minimum 10 ani, hotelurile sub brandurile Accor din 16 tari: Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia.

Citeste si:
Se deschide un hotel pentru fanii Star Wars. Cat costa cazarea?
Se deschide un hotel pentru...

Investitorul strategic al lui Orbis este Accor, cel mai mare operator hotelier din lume. Cu aproximativ 3.600 hoteluri si 470.000 camere, Accor este prezent in 92 de tari, cu marcile Sofitel, Pullman, MGallery, Grand Mercure, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, ibis Styles, ibis budget si hotelF1.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Grupul hotelier Orbis, venituri de 169 mil. euro