Cursele aeriene pe rutele Bucuresti - Paris si retur au intarzieri de cel putin 30 de minute, modificarile de zbor avand loc in contextul in care doua piste au fost inchise pe Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle, din cauza vantului puternic, scrie Mediafax.

Cele doua curse Tarom care erau programate sa plece de pe Aeroportul Henri Coanda Bucuresti spre Paris au inregistrat intarzieri. Prima, al carei zbor era programat la ora 9.15, a decolat la ora 9.45, iar cea de-a doua, care ar fi trebuit sa plece la ora 12.50, a decolat la ora 13.47.

Directorul de comunicare al companiei aeriene, Georgeta Dinu, a declarat ca intarzierile nu apartin Tarom, compania primind un alt slot de la Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle, care a precizat ca a trebuit sa inchida doua piste, din cauza vantului puternic. Ea a precizat ca slotul poate fi realocat din diverse motive, iar acest lucru este destul de obisnuit. Si cursa Air France care trebuia sa aterizeze pe Aeroportul Henri Coanda la ora 14.15 are sosirea estimata la ora 14.59.

De asemenea, si alte curse inregistreaza intarzieri. Astfel, avionul care ar fi trebuit sa decoleze spre Moscova la ora 13.20 va pleca cu o ora intarziere, iar cursele care ar fi trebuit sa vina de la Londra (ora 14.20), Madrid (orele 15.05 si 16.50), Beauvais (ora 15.00), Amsterdam (ora 15.40) si Lisabona (16.20) au estimate intarzieri de pana la o ora si jumatate.

Pe de alta parte, traficul aerian pe Aeroportul Roissy-Charles-de-Gaulle din Paris a fost deviat "spre sudul zonei", din cauza operatiunii in desfasurare la Dammartin-en-Goële, localitate situata la numai zece kilometri de primele piste, relateaza L'Express. Societatea Aeroports de Paris (ADP) a precizat ca traficul aerian nu a fost suspendat din cauza operatiunii fortelor de ordine de la Dammartin-en-Goële, la nord de Paris, unde o luare de ostatici este in desfasurare. ADP a explicat ca din cauza operatiunii, avioanele sunt "redirectionate spre sudul zonei".

Operatiunea de amploare a fortelor de ordine franceze este in desfasurare la nord-est de Paris, unde fratii Kouachi, autorii atentatului de miercuri de la redactia Charlie Hebdo, au luat cel putin un ostatic la o mica firma din Dammartin-en-Goële. Ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a confirmat ca autorii luarii de ostatici sunt fratii Kouachi. "O interventie este in curs si este menita sa-i neutralizeze pe autorii atentatului las comis in urma cu doua zile", a declarat Bernard Cazeneuve intr-o reuniune cu prefectii, la Paris.

Sursa foto: Air France, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri