Politia Romana a incheiat la finele lui 2014 cu mai multe companii, printre care Tarom, Eximtur si Perfect Tour, un acord cadru pe doi ani, in valoare totala de 11,8 milioane euro cu TVA, pentru servicii de transport aerian necesare repatrierii a pana la 5.600 de cetateni, scrie Mediafax.

Prin acest acord vor fi achizitionate pana la 5.600 de bilete pentru extradati, plus a unui numar dublu de bilete pentru politisti. Contractul cu valoarea cea mai mare, respectiv 3,55 milioane euro, a fost incheiat cu Olimpic International Turism, care va asigura biletele pentru sapte destinatii, respectiv Lisabona, Bruxelles, Barcelona, Madrid, Frankfurt, Munchen si Praga. Olimpic International Turism si-a mai adjudecat si un cotract in valoare de 1,43 milioane euro, in baza caruia acopera transporturile pentru 34 de orase din Europa, SUA, Asia, Africa si America.

Un alt contract important, in valoare de 2,55 milioane euro, a fost castigat de Danco Pro Communication, care va furniza biletele pentru opt destinatii, printre care Amsterdam, Londra, Monte Carlo (via Nisa), Roma, Milano si Paris.

Operatorul aerian de stat Tarom si-a adjudecat doua contracte, de 82.000 euro, respectiv 385.000 euro, pentru tranzitul din Dublin, Aman, Beirut, respectiv Viena.

Perfect Tour, cea mai mare agentie de turism din Romania dupa rulajul din 2013, va furniza biletele pentru Zagreb, Valencia, Erevan si Sarajevo, iar Eximtur pe cele pentru Zurich, in baza unor contracte de 234.000 euro, respectiv 163.000 euro.

Round The World Travel a castigat alte doua contracte, de 343.000 euro (Sidney si Melbourne), respectiv de 756.000 euro, cel din urma acoperind 18 destinatii, printre care Seul, Tokyo, Chicago sau Havana.

Contractele au fost atribuite prin licitatie deschisa, pentru pretul cel mai mic, si acopera 78 de destinatii din totalul de 87 prevazut in caietul de sarcini anexat anuntului de participare. Pentru toate cele 87 de destinatii, IGPR a estimat ca va avea nevoie de minim 87 si maxim 5.846 de bilete, pentru extradati, respectiv intre 174 si 11.692 bilete pentru politisti.

Potrivit caietului de sarcini, locatiile unde ar putea fi solicitate cele mai multe bilete sunt Roma, Milano si Madrid (intre 1 si 700 bilete pentru extradati, respectiv intre 2 si 1.400 bilete pentru politisti).

La polul opus, cele mai putine bilete ar putea fi cerute pentru Tel Aviv (1-3 pentru extradati si 2-6 pentru politisti), respectiv Santiago de Chile, Phnom Penh, Cape Town, Johannesburg, Beirut si Singapore (1-4 pentru extradati si 2-8 pentru politisti). "Ofertele de preturi ale biletelor vor fi prezentate in euro, pretul mentionat fiind total, incluzand indiferent de natura lor, toate cheltuielile, comisioanele si taxele aferente biletului de avion. Nu se vor oferta bilete de avion pentru companiile low-cost sau semi-low-cost si nici nu se vor transfera rezervari sau bilete la astfel de companii in locul rezervarilor initiale", se arata in document.

Fara TVA, valoarea totala a celor 9 contracte, atribuite prin licitatie deschisa, se ridica la 9,5 milioane euro. Finantarea va fi asigurata de la bugetul de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri