Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a inregistrat in anul 2014, pe cele doua aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu (AIBB AV), un numar record de 8.321.858 de pasageri si 102.048 de miscari aeronave (aterizari si decolari).

Din total, pe AIHCB s-au inregistrat 8.317.168 de pasageri si 91.788 de miscari de aeronave. Fata de anul 2013, numarul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucurestiului in anul 2014 a inregistrat o crestere relevanta, de 8,8%.

Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti depaseste tendinta generala inregistrata la nivel european. In plus, pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat o crestere substantiala a numarului de miscari de aeronave, devansand si la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 6,32% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Anul trecut, 83% dintre pasagerii Aeroportului Henri Coanda au avut ca origine sau destinatie aeroporturi din statele Uniunii Europene.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti opereaza in prezent 31 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 70 de destinatii. In anul 2014, pe AIHCB au inceput sa opereze doua noi companii aeriene, Ryanair si Air Baltic.

Citeste si:
21 de zboruri au inregistrat intarzieri la Budapesta din cauza a...
21 de zboruri au inregistrat...

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea la data de 5 februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau aeroporturile bucurestene: Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lucrarile la calea ferata care leaga Aeroportul vor continua