CFR Calatori anunta ca a efectuat un test de parcurs cu un tren de proba pe ruta Bucuresti Nord – Brasov si retur pentru determinarea posibilitatilor tehnice de reducere a timpilor de mers. Viteza maxima atinsa a fost de 140 de kilometri la ora, noteaza Adevarul.ro.

CFR Calatori intentioneaza sa reduca duratele de parcurs intre Bucuresti si Brasov, la fel cum - incepand cu sezonul estival 2014 - a fost posibil pe ruta Bucuresti-Constanta.

166 de kilometri in 118 minute

„In cadrul probelor, pe distanta Bucuresti Nord – Brasov, trenul a parcurs 2 ore si 13 minute la dus (cu trei opriri), iar la intoarcere a parcurs 1 ora si 58 de minute, fara opriri. Viteza maxima de circulatie a fost de 140 km/h intre Bucuresti si Floresti Prahova. Trenul a fost compus dintr-o locomotiva electrica si cinci vagoane modernizate“, se arata intr-un comunicat al CFR Calatori.

In prezent, distanta dintre Bucuresti Nord si Brasov (166 de kilometri) este parcursa de majoritatea trenurilor, in medie, in doua ore si 40 de minute, iar trenurile IC 346, IC 347 parcurg aceasta distanta in doua ore si 30 de minute.

Citeste mai multe in Adevarul.ro.

Citeste si:
Cine mai poate cumpăra bilete către Suceava de la CFR Călători?
Cine mai poate cumpăra bilete...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
COVID-19 | Valabilitatea voucherelor de vacanță se prelungește până anul viitor
Setari Cookie-uri