Renunta un pic la Europa si da-i Cambodgiei o sansa, unde te asteapta un mosaic de experiente. Urci catre zei la Angkor Wat, cobori spre iad la Inchisoarea Tuol Sleng. Asa e Cambogdia, o destinatie exotica cu temple ascunse in jugla, plaje mirifice neatinse de turismul in masa, cu arhitecturi demne de UNESCO.

Tu la ce te-ai gandi cand auzi de Cambodgia? Corect, nu apar in lista mentala prea multe obiective, pe langa ideea de jungla si temple. In ultimul timp, Cambodgia a prins curaj in ce priveste turismul. Si are si de ce.

Sursa foto: Regiunea Angkor/Shutterstock.com

Angkor este cel mai rasunator loc din Cambogdia. Aici gasiti un complex de temple, printre care si Angkor Wat, cea mai mare atractie pentru turisti. Templul hindus a fost construit la inceputul secolul XII pentru un rege local, Vishnu, si reprezinta un model de arhitectura khmera de cel mai inalt nivel.Dar, mai mult, este cel mai mare complex religios din lume. Si mai mult decat atat, Angkor Wat este simbolul tarii, desenat de altfel pe steagul Cambodgiei.

La fel de fotografiat este si templul Ta Phrom. Fosta manastira este un loc care iese din tiparele oricarei imaginatii, la Ta Phrom copacii au avut libertatea sa-si intinda radacinile masive in voia lor. Iar acum na lasa surprinsi cu un spectacol al naturii peste pietre. Acesta este si motivul pentru care Ta Phromeste supranumit "Templul din Jungla".

Sursa foto: Templul Ta Phrom/Shutterstock.com

De neratat sunt si alte situri vechi, cum ar fi complexul Roluos. Veti incepe turul cu Templul Bakong, care se mentine pentru vizitatori din secolul al IX-lea, este dedicat zeitatii hinduse Shiva si apartine civilizatiei khmere.

O oprire trebuie facuta si la Preah Ko, supranumit "taurul sacru", dedicat lui Nandi in mitologia hindusa, iar apoi la Templul Lolei, unde astazi este gazduita o mica manastire. Acesta este un bun start in explorarea imprejurimilor orasului Siem Reap.

Bijuteria arte khmere trebuie sa straluceasca si ea in amintirile voastre. Deci, o vizita la Banteay Srei nu iese din discutie (sau din vacanta voastra). Este un loc cladit in secolul al X-lea si poarta si dernumirea de Cetatea Femeilor. Firul vacantei voastre trebuie sa treaca si prin Satul Preah, cunoscut si ca "Satul Intunecat"

Sursa foto: Zona centrala din Phnom Penh/Shutterstock.com

O alta serie de obiective o gasiti in capitala cambodgiana Phnom Penh. Printre altele, aici veti putea admira renumita Pagoda de Argint, unde punctele de interes sunt doua statui ale lui Buddha, una din aur incrustata cu peste 9500 de diamante, o alta ce contine smaralde si cristale.

Veti continua cu o vizita la Muzeul Genocidului Tuol Sleng, o fosta scoala transformata ulterior in inchisoare, unde sub dictatura khmerilor rosii, mii de oameni au fost tinuti prizonieri, torturati si ucisi intre acei pereti.

Sursa foto: Raul Mekong/Shutterstock.com

Cambodgia nu este doar despre temple si alte edificii. Merita sa urcati Dealul Phnom Bakheng, de unde aveti o priveliste minunata, in lumina soarelui la apus, asupra ruinelor spectaculoase si sa faci o poza, doua-trei, cat de multe in satele de pe marginea raului Mekong.

Vacanta voastra la templele din jugla din Cambodgia poate intra la pachet cu Vietnam, intr-un circuit de 14 zile in cele doua tari. Costul se ridica la 2.400 de euro de persoana, suma ce acopera biletele de avion dus-intors plus zboruri interne, cazare la hotel de 4 stele cu mic dejuns inclus si alte mese in unele zile, toate transferurile si tururile din program si asigurare medicala.

Sursa foto: GuoZhongHua / Shutterstock.com

Sursa foto: Siem Reap/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri