Hotelul Lebada din comuna Pantelimon va fi ridicat la standarde de cinci stele, in urma unei investitii de 12 milioane de euro, a declarat pentru NewsIn directorul executiv al hotelului, George Opris.

"Lucrarile de modernizare a hotelului vor demara la inceputul lui 2007, iar valoarea investitiei se va ridica la aproximativ 12 milioane de euro", a aratat acesta. Inca nu se cunoaste compania care va realiza lucrarile, a mai precizat oficialul.

Hotelul va fi ridicat la standarde de cinci stele, in prezent oferind servicii de trei si patru stele. "Vor fi redimensionate camerele, baile, vor fi introduse facilitati speciale de petrecere a timpului liber, precum si pentru organizarea de conferinte", a mai spus Opris.

Potrivit directorului executiv al hotelului, lucrarile urmeaza a se desfasura pe o perioada de aproximativ 18 luni. "Inca nu se cunoaste compania care va realiza lucrarile, si nici cum vor fi atrase fondurile necesare", a mai precizat oficialul.

In prezent, hotelul, ca si terenul adiacent, apartin Patriarhiei Romane, fiind retrocedate de Guvernul Romaniei.

Hotelul "Lebada" este amplasat pe un teren de 50.000 de metri patrati si are o suprafata totala de 15.000 de metri patrati. Hotelul este asezat pe insula Sfantul Pantelimon, la iesirea spre est din Bucuresti si beneficiaza de acces la lacul Pantelimon, precum si de spatii verzi extinse. Ansamblul turistic dispune de 250 de camere, sala de conferinte, restaurante, atat in interior cat si in aer liber, teren de tenis, piscina acoperita si sauna.

Hotelul a fost construit la inceputul anilor 1950, pe ruinele manastirii "Sfantul Pantelimon", construite de printul Grigore Ghica in secolul XVIII.

Zona de est a Bucurestiului a devenit tot mai interesanta atat pentru investitori, cat si pentru oamenii de afaceri. In prezent, la intrarea in comuna Pantelimon se construieste ansamblul rezidential SwanLakeVillage. In septembrie 2003, a fost inaugurat, tot la iesirea estica din capitala, hypermarketul Cora, iar in 2002, in aceeasi zona, magazinul Selgros Cash&Carry.