Inundatiile fac ravagii in Bulgaria, unde s-a declarat stare de urgenta pentru mai multe orase. In vara anului trecut, inundatiile din Bulgaria au afectat peste 1.000 de turisti romani, care se aflau in vacanta in statiuni afectate, cum ar fi Albena.

Inundatiile si rafalele puternice de vant au determinat declararea situatiei de urgenta, duminica, in mai multe orase din Bulgaria, relateaza site-ul Novinite.com. Un baiat in varsta de noua ani si un barbat care il insotea au murit, duminica, in sud-vestul tarii, in timp ce mai multe persoane au fost declarate disparute, in urma inundatiilor, potrivit Mediafax.

Pagube de 5 mil. euro, dupa inundatii puternice in Bulgaria

Seful Agentiei pentru Infrastructura Rutiera, Lazar Lazarov, a anuntat luni ca pagubele inregistrate pana in prezent se ridica la zece milioane de leva (aproximativ cinci milioane de euro), potrivit postului de televiziune NOVA. Doar in Burgas, 60 de case au fost inundate dupa ce raul Tundja a iesit din matca, potrivit postului public de radio. In plus, cateva sate si orase mici din vecinatatea Burgas si Dobrici au ramas fara curent electric.

In 2014, costul pagubelor generate de inundatii si problemele de infrastructura s-a ridicat la 400 de milioane de euro. In prezent, armata, pompierii si civilii depun eforturi comune pentru redresarea situatiei dupa inundatii.

In vara anului trecut, Ambasada Romaniei din Sofia, a anuntat ca circa 1.000 de romani aflati in statiuni turistice din Bulgaria au fost afectati de situatia de la aceea data. Potrivit Ministerului de Externe, din datele obtinute de la autoritatile bulgare rezulta ca printre victime nu au existat cetateni romani dupa inundatiile din vara lui 2014.

Citeste si:
Bulgaria, venituri din turism de peste 4 miliarde de euro in 2018
Bulgaria, venituri din turism...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Turismul din Bulgaria, grav afectat de falimentul Thomas Cook