In prezent, Tarom are in programul de operare pentru sezonul de vara 43 de rute proprii, dintre care 36 sunt cu plecare din Romania (Bucuresti, Iasi, Sibiu, Cluj-Napoca) catre destinatii extern, iar restul sunt rute domestice. "Pentru sezonul de vara 2015, Tarom doreste sa continue procesul de consolidare si dezvoltare a retelei de rute aflate in portofoliul companiei, pentru a asigura un produs bun pasagerilor sai in ceea ce priveste programul de operare, avand ca referinta cererea pe piata. In acest demers s-au luat in calcul diminuarea pierderilor, eficientizarea utilizarii aeronavelor, precum si fezabilitatea curselor. Am reluat operarea pe relatia Bucuresti - Valencia si vom mari frecventele pe cinci alte destinatii deja existente", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al companiei, Christian Heinzmann, relateaza Mediafax.

Astfel, zborurile din Bucuresti catre Madrid si Barcelona vor creste la 9 frecvente/saptamana, iar cel catre Stockholm va fi extins la 4 frecvente/ saptamana. Cursa Bucuresti - Beirut - Bucuresti va ajunge la un total de 4 frecvente/saptamana in perioada iunie - septembrie, iar zborurile Bucuresti - Amman vor fi extinse la 3 frecvente/saptamana.

"Din cauza lucrarilor de intretinere pe anumite aeroporturi de destinatie, orariile curselor planificate sa opereze pe urmatoarele rute, au suferit mici modificari: Bucuresti - Roma - Bucuresti, Bucuresti - Larnaca - Bucuresti, Bucuresti - Bruxelles - Bucuresti. Din acelasi motiv, operarea Tarom pe ruta interna Bucuresti - Oradea - Bucuresti a fost suspendata temporar", se arata in comunicat.

Citeste si:

Pe de alta parte, Tarom a anuntat si anularea operarii pe rutele Bucuresti - Dublin - Bucuresti, Iasi - Dublin - Iasi si Iasi - Milano (Bergamo) - Iasi. Tarom a fost infiintata in 1954 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Flota companiei include 24 aeronave Airbus, Boeing si ATR.

Tarom a anuntat saptamana aceasta si o serie de promotii pentru destinatiile externe.