Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti se afla pe locul 4 in topul aeroporturilor din Europa cu cea mai mare crestere a traficului aerian in 2014 la categoria 5-10 milioane de pasageri, potrivit Airports Council International-Europe.

Pe primele trei locuri in aceasta categorie s-au clasat aeroporturile Basel (Elvetia), Lanzarote (Insulele Canare) si Napoli (Italia), iar locul al cincilea a fost ocupat de Porto (Portugalia).

Anul trecut, pe Aeroportul Henri Coanda s-au inregistrat 8.317.168 de pasageri si 91.788 de miscari de aeronave (aterizari si decolari). In total, Aeroporturile Henri Coanda si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu au atins un numar record de 8.321.858 de pasageri si 102.048 de miscari aeronave (aterizari si decolari).

Fata de anul 2013, numarul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucurestiului in anul 2014 a inregistrat o crestere relevanta, de 8,8%.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti depaseste tendinta generala inregistrata la nivel european, de 4,9%. In plus, pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat o crestere substantiala a numarului de miscari de aeronave, devansand si la acest capitol trendul european. Astfel, anul trecut, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 6,32% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Citeste si:
Avioanele Boeing 737 MAX nu isi vor relua zborurile in Europa in 2019
Boeing 737 MAX nu va primi...

Anul trecut, 83% dintre pasagerii Aeroportului Henri Coanda au avut ca origine sau destinatie aeroporturi din statele Uniunii Europene.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti opereaza in prezent 31 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 70 de destinatii. In anul 2014, pe AIHCB au inceput sa opereze doua noi companii aeriene, Ryanair si Air Baltic.

Pe ce aeroporturi ajung cei mai multi pasageri

La categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este: Istanbul, Moscova Sheremetyevo, Londra Gatwick, Moscova Domodedovo si Barcelona. La categoria 10 – 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Istanbul Sabiha Gokcen, Atena, Bruxelles, Lisabona si Londra Stansted, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, in clasament sunt Chisinau, Santorini, Belgrad, Mikonos si Maribor.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti si-a inceput activitatea la data de 5 februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau aeroporturile bucurestene: Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu.

Citeste si:
RECORD in aviatie: Cel mai lung zbor fara escala din lume
Un avion al companiei Qantas...

Sursa foto: Avion/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Aeroportul Otopeni vrea sa rezilieze contractele cu furnizori