Aproape 90% din cabanele existente in statiunea turistica din Parang nu au autorizatie pentru a oferi servicii si cazare turistilor.
Cu exceptia a trei cabane autorizate si care sunt clasificate in functie de normele existente in turism, cei care ofera cazare turistilor o fac ilegal, a declarat, pentru NewsIn, primarul municipiului Petrosani, Carol Schreter.

“Procedurile pentru a obtine autorizare nu sunt complicate, insa multi nu respecta legea si isi inchiriaza cabanele pentru a nu plati taxele aferente din impozit. Vad ca nici controalele intreprinse de noi nu prea ii descurajeaza. Este adevarat ca ultimul control s-a facut in primavara, deoarece acum este extrasezon. Oricum, peste doua luni, odata cu venirea zapezii in Parang, intram in plin sezon si va pot spune ca le pregatim o surpriza cabanierilor care nu respecta legea ”, declara Carol Schreter.

Proprietarii cabanelor care nu au autorizatie, dar ofera cazare, se pot alege, pe langa amenzile municipalitatii, si cu dosar penal pentru evaziune fiscala in cazul in care sunt descoperiti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Investitii in domeniul schiabil din Romania. Lista partiilor de schi