Aproximativ 18.000 de pasageri Lufthansa ai unor curse de lung curier urmau sa fie afectati joi de greva prin care pilotii protesteaza - pana vineri - fata de intentia companiei germane de a creste varsta de iesire la pensie, relateaza DPA.

Compania a anuntat intr-un comunicat ca 42 dintre cele 85 de zboruri intercontinentale cu plecare din Germania prevazute joi urmau sa fie anulate, o masura ce apare dupa ce pilotii si-au prelungit greva inceputa miercuri - vizand initial doar serviciile interne - pana vineri. Aproximativ 750 de zboruri interne au fost anulate miercuri, afectand aproximativ 80.000 de pasageri. Sindicatul pilotilor Cockpit si-a chemat miercuri membrii care opereaza zboruri pe distante mici si medii sa intre in greva, arata Mediafax.

Este a 13-a actiune de protest prin intreruperea muncii in ultimul an, dupa ce sindicatul si patronatul nu au reusit sa ajunga la un acord cu privire la intentia firmei de a creste varsta de pensionare de la 55 la 60 de ani. Sindicatul a avertizat compania, marti, ca cei aproximativ 9.300 de membri ai organizatiei pot sustine protestele timp de mai multi ani daca va fi necesar. Actiunile de protest ale pilotilor, lansate in aprilie, au produs Lufthansa pierderi in valoare de aproximativ 220 de milioane de euro.

Lufthansa depune eforturi sa-si restructureze operatiunile si sa taie costurile, din cauza competitiei companiilor aeriene low-cost si unor noi actori, pe piata, din Orientul Mijlociu. Fraport, operatorul aeroportului din Frankfurt, a anuntat ca se asteapta ca anul acesta numarul de pasageri care tranziteaza cel mai important nod aerian din Germania sa creasca cu 2-3%. Anul trecut, numarul pasagerilor a crescut cu 2,6% - la 59,6 de milioane - in pofida grevelor care au avut loc incepand din aprilie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri