Bogdan Stefan, proprietarul agentiei de turism Genius Travel, vrea sa scoata 350.000 de euro, in acest an, din vacante vandute in Delta Dunarii, unde numarul turistilor a scazut de trei ori de la Revolutie incoace. Totusi, antreprenorul estimeaza ca va trimite 3.000 de turisti pana la jumatatea lui octombrie si ca va incheia anul cu o cifra de afaceri de peste 4 milioane de euro.

Genius Travel a preluat anul trecut hotelul Genius Delta Resort si a fost reconstruit cu o investie de 200.000 euro. Unitatea de 3 stele ocupa o suprafata de 10.000 mp, la intersectia dintre bratul Sf. Gheorghe si canalul Uzlina, in localitatea Uzlina din Tulcea. In ianuarie 2015, insa, Bogdan Stefan a decis sa lanseze programul "Delta Dunarii pentru toti", prin care vrea sa atraga tot mai multi romani in vacante in delta.

Sursa foto: Genius Delta Resort

Genius Travel vinde astfel vacante de la 400 lei/persoana pentru 2 nopti de cazare cu pensiune completa, transport cu autocarul dus-intors inclus, transfer cu barca si excursie pe trei lacuri din zona. Sezonul in Delta Dunarii poate dura pana la 6 luni, intre mai si 15 octombrie, iar tarifele cresc cu 50 lei luna de luna pana la un varf de 600 lei de persoana din intre 15 iulie si 31 august. Agentia de turism vinde si pachete de cate 3 nopti, cu aceleasi facilitati incluse, cu tarife intre 500 lei/persoana (mai) si un maximum de 750 lei/persoana (august).

Sunt multi romani care nu au ajuns niciodata in Delta Dunarii.

"Noi speram sa atingem foarte multi turisti, pentru ca sunt multi romani care nu au ajuns niciodata in Delta Dunarii, din cauza ca a fost perceputa ca o destinatie scumpa. Avem 250 de rezervari de la inceputul anului pana acum, in special pentru lunile mai si semptebrie", a declarat Bogdan Stefan, proprietarul Genius Travel.

El estimeaza astfel ca va trimite 3.000 de turisti in vacante in Delta Dunarii, in urcare cu 1.000 de persoane fata de 2014. Din numarul total de turisti, antreprenorul spera sa atraga macar 100 de straini. El nu se asteapta la un numar mai mare, din cauza faptului ca Delta Dunarii nu este o destinatie foarte cunoscuta si vanduta in strainatate. Chiar si asa, cei mai multi straini adusi de Genius Travel in Delta Dunarii printr-un operator strain sunt din Franta si Spania. Astfel, Genius Travel se asteapta la la un grad de ocupare de 55%-60%, in crestere cu 10%.

Din pacate, numarul turistilor care ajung in Delta Dunarii a scazut pana la trei ori, de la Revolutie pana in 2014, spune Bogdan Stefan, potrivit datelor INS. Daca in 1989, mergeau in delta 155.000 de persoane, anul trecut numarul lor a ajuns la 55.000 de turisti.

Cat dureaza drumul pana in Delta Dunarii

Genius Travel va face 72 de curse cu autocarul din Bucuresti si Ploiesti pana in Murighiol, drum care dureaza 6 ore. Din Murighiol, transferul se face cu barca pe bratul Sf. Gheorghe, timp de 15 minute, pana la hotel. Anul acesta, agentia va investi in cumpararea a trei barci cu cate 12 locuri.

Genius Delta Resort dispune de 31 de spatii de cazare, structurate intr-un corp de cladire principal si patru vile si o piscina exterioara. Corpul principal este compus din 12 camere duble si trei apartamente. Vilele dispun de 16 apartamente, fiecare compus dintr-un dormitor si o zona de living. Hotelul este inchis din noiembrie pana in aprilie, cum costurile de intretinere sunt de 7.000 de euro lunar.

Hotelul are si o sala de conferinte de 40 de locuri, iar restaurantul numara 100 de locuri in interior si inca 70 de locuri pe terasa. Meniul restaurantului este cu specific pescaresc, dar cuprinde si preparate din carne de pui, porc, miel sau vegetariene.

Turistii pot pescui de pe pontonul hotelului, dupa ce platesc un permis de pescuit valabil pe intreg anul, oferit de agentie contra sumei de 30 lei de persoana.

Despre Genius Travel

Genius Travel este o agentie de turism deschisa in 2008 de Bogdan Stefan si inca doi asociati, toti cu experienta in IT. Ei au trecut de la un domeniu tehnic la cel al vacantelor pentru ca turismul este singurul domeniu in care oamenii dau bani din placere, spune Bogdan Stefan. In cei 7 ani de activitate, proprietarii au investit 7 milioane de euro. La nivelul anului 2014 a inregistrat o cifra de afaceri de 3,2 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de anul anul precedent. Agentia a gestionat peste 35.000 de turisti pana in prezent, iar din 2015 devine si turoperator pentru destinatiile Thasos si Antalya (Turcia).

Sursa foto: Facebook.com/GeniusTravel

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri