Actorul american Leonardo DiCaprio a decis sa investeasca intr-un complex hotelier de lux, eco-responsabil, ce va fi inaugurat in 2018 pe insula Blackadore Caye din Belize, informeaza site-ul gala.fr.

Dupa ce a devenit "mesager al pacii" din partea ONU in septembrie 2014, starul hollywoodian, pasionat de multi ani de ecologie, s-a implicat in mod activ in lupta impotriva incalzirii globale. Acest angajament al sau se va concretiza in viitorul apropiat sub forma unui complex hotelier 100% eco-responsabil, care va fi construit cu respectarea normelor ecologice si a principiilor de dezvoltare durabila. Complexul va fi inaugurat in anul 2018 pe insula Blackadore Caye din Belize, scrie Mediafax.

Petrecerea unor vacante la soare, fara a degrada planeta, va deveni in curand posibil, gratie starului american, care a investit in amenajarea unui complex de lux, pe o suprafata de 104 hectare, aflate pe o insula pustie. Pentru a construi un complex de 68 de bungalow-uri private, Leonardo DiCaprio s-a asociat cu investitorul newyorkez Paul Scialla si, impreuna, cei doi au cumparat acel teren cu suma de 1,75 milioane de dolari.

Clientii viitorului complex rezidential vor putea sa profite de un peisaj de vis - soare, plaje private si jungla luxurianta. Dar, inainte de a face rezvervari pentru acea vacanta, clientii vor fi instruiti mai intai in legatura cu obiectele pe care vor avea voie sa le aduca pe insula. De exemplu, sticlele din plastic vor fi intezise. Si, odata sositi la destinatie, ei vor urma imediat un curs de ecologie. Insula Blackadore Caye a avut mult de suferit in ultimele decenii din cauza pescuitului intensiv, eroziunii si defrisarilor. "A venit timpul sa reparam raul ce a fost facut de mana omului", a spus Leonardo DiCaprio. "Prioritatea noastra consta in a face ceva care va schimba lumea. Nu as fi putut sa fac asta daca acest proiect nu ar fi o veritabila inovatie in materie de ecologie", a adaugat actorul.

Partenerul sau de afaceri a adaugat: "Ideea care primeaza aici, pe Blackadore Caye, consta in a aplica principiile dezvoltarii durabile in activitatea hoteliera. Nu dorim sa ne limitam la a nu face rau naturii sau de a avea un impact zero asupra mediului, ci dorim sa contribuim la ameliorarea insulei, la vindecarea ei". Pasionat de scufundari marine, Leonardo DiCaprio a descoperit frumusetea peisajului din Belize in anul 2005: "A fost dragoste la prima vedere. Imediat dupa ce am ajuns aici, m-am indragostit de aceasta regiune. Belize este cu adevarat o tara unica. Aici se afla a doua – ca marime - bariera de corali din lume si o uriasa biodiversitate submarina. Aici exista si un veritabil patrimoniu cultural, prin forma templelor construite de civilizatia maya".

Lucrarile, care vor fi executate cu respectarea totala a normelor ecologiste, prevad construirea unor zone de conservare - ce vor reprezenta 45% din suprafata complexului -, in care vor putea fi organizate conferinte despre incalzirea globala si pericolele generate de aceasta. Tarifele de cazare in acest complex turistic nu au fost deocamdata comunicate. Leonardo DiCaprio este considerat unul dintre cei mai talentati actori de la Hollywood. A debutat devreme, fiind considerat in epoca un copil minune al cinematografiei americane. Printre primele sale filme se numara "What's Eating Gilbert Grape" (1993), in care a jucat alaturi de Johnny Depp, si "Jurnalul unui baschetbalist" (1995). A avut mare succes la public dupa ce a jucat in "Romeo si Julieta", in 1996, si, mai ales, in blockbusterul "Titanic", in 1997.

In ultima vreme, DiCaprio s-a specializat in biografii ale unor mari personalitati. Astfel, el a jucat rolul pionierului aviatiei Howard Hughes, in "Aviatorul", care i-a adus, in 2005, a doua dintre cele patru nominalizari la premiile Oscar, iar in 2011 l-a interpretat pe fostul director al FBI-ului J. Edgar Hoover, in filmul "J. Edgar", regizat de Clint Eastwood. Actorul a mai jucat in "Bandele din New York" (2002), "Cartita" (2006) si "Shutter Island" (2010), regizate de Marin Scorsese, dar si in filmul lui Christopher Nolan - "Inceputul/ Inception", lansat in cinematografe in 2010. Actorul a putut fi vazut in 2013 in cinematografe in filmul "Marele Gatsby", o ecranizare de exceptie a romanului omonim scris de Francis Scott Fitzgerald, in regia lui Baz Luhrmann, si in "Lupul de pe Wall Street", in regia lui Martin Scorsese, intr-un rol care i-a adus cea de-a patra nominalizare la Oscar.

Sursa foto: Simon Dannhauer/shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri