Aproximativ 10.000 de turisti sunt asteptati sa petreaca weekend-ul de 1 Mai in statiunile de pe Valea Prahovei, unde hotelierii ii asteapta cu mancare traditionala si gratare in aer liber, iar la Sinaia se mai poate schia pe partiile de la mare altitudine, conform Mediafax.

Mii de turisti au ales sa petreaca weekend-ul de 1 Mai in statiunile Azuga, Busteni si Sinaia de pe Valea Prahovei, unde preturile pentru o noapte de cazare pornesc de la cateva zeci de lei.

Astfel, conform datelor furnizate de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova, gradul de ocupare in statiunile Sinaia si Azuga va fi de aproximativ 90 la suta, in timp ce in statiunea Busteni sunt rezervate 60 la suta dintre locurile de cazare.

Ca urmare, de 1 Mai, gradul de ocupare a unitatilor de cazare de pe Valea Prahovei va fi mai mare decat in perioada sarbatorilor de Paste.

Pentru aceasta minivacanta, unii dintre hotelierii de pe Valea Prahovei au pregatit pachete turistice speciale, la preturi incepand de la 65 de lei pe noapte, cu doua mese incluse, iar printre activitatile pregatite de gazde se numara gratare in aer liber, karaoke si petreceri tematice.

Astfel, preturile sunt mai convenabile decat in perioada Pastelui, cand tarifele incepeau de la 50 de lei pentru o noapte de cazare, fara a include insa mesele.

La Sinaia, se mai poate schia pe partiile de mare altitudine din Valea Dorului si Valea Soarelui, situate la o inaltime de 2.000 de metri in Masivul Bucegi.
Seful Departamentului de politici publice din Primaria Sinaia, Madalina Rosu, a declarat ca dupa acest weekend se va inchide sezonul de schi la Sinaia.

Statiunile de pe Valea Prahovei au, in total, peste 8.500 de locuri de cazare omologate, carora li se adauga sute de case de vacanta care pot fi inchiriate. Astfel, numarul estimat al turistilor care vor petrece de 1 Mai in aceste statiuni este de aproximativ 10.000.
De asemenea, sute de turisti sunt asteptati sa iasa la gratare pe Valea Cerbului din Bucegi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri