Esti interesat(a) de finantari si de piata de fuziuni si achizitii? Participa la Conferinta M&A Outlook de joi, 7 mai. Inscrie-te aici.

"Am discutat si la nivel politic cu CEO-ul de la Qatar Airways, informandu-l despre dorinta noastra de a lista aeroportul Bucuresti-Otopeni, de a restructura si a salva TAROM-ul", a spus Ponta, aflat in Qatar, precizand ca este o faza exploratorie si ca a avut, la Bucuresti, o discutie similara cu Turkish Airlines si va avea inrevederi pe aceasta tema si cu reprezentantii companiilor aeriene Emirates si Etihad, scrie Mediafax.

"Bucurestiul e unul dintre aeroporturile din regiune care s-a dezvoltat cel mai mult, dar care are nevoie in continuare de investitii, pentru ca deja incepe si isi atinge limitele de infrastructura, ori pentru asta vreau sa procedam cat mai repede la o listare, care inseamna capital privat care va ramane in companie pentru a se extinde aeroportul, iar la pachet cu aeroportul, care inseamna servicii pentru toate companiile care opereaza zboruri la Bucuresti, cautam un partener pentru Tarom. Iar partenerul, in acest moment, in lume, poate fi una din companiile din aceasta regiune, deoarece companiile europene au propriile lor probleme si nu sunt dornice sa investeasca in Tarom, din pacate", a explicat Ponta.

Citeste si:

El a precizat totodata ca numarul curselor aeriene zilnice intre Bucuresti si Doha va fi suplimentat la doua transporturi, fata de o singura cursa in prezent, dar a aratat ca a constatat inca o data ca autoritatile de la Bucuresti nu stiu sa isi promoveze propriile interese, Romania neavand la Doha nici macar un atasat comercial si in domeniul muncii. Premierul efectueaza, in perioada 30 aprilie-5 mai, un turneu in tarile arabe din Golf, avand intalniri in Arabia Saudita, Qatar, Kuweit si Emiratele Arabe Unite. El s-a intalnit, duminica, in Qatar, cu Seicul Tamim Bin Hamad Al-Thani si cu Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani, primul-ministru al Statului Qatar.

Sursa foto: Shutterstock.com/Photosebia