"Aproximativ 30% din clientii Christian Tour sunt tineri. Mai mult, se observa o crestere a numarului de vacante efectuate de tineri intr-un an, implicit si o crestere a bugetului de vacanta anual. Desi aleg cazari mai modeste ca buget, cu mic-dejun sau self catering, tinerii turisti romani obisnuiesc sa cheltuiasca sume suplimentare la destinatie pentru diverse sporturi de agrement, distractie, excursii sau inchirieri de autoturisme", a declarat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Tanarul turist roman are, de obicei, doua vacante scurte, de tip city-break, in Europa, si o vacanta de vara de sapte pana la 10 zile in Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania. Cheltuiala medie pentru un sejur este de aproximativ 300 - 350 euro/persoana (cazare si transport).

Tinerii amatori de vacante din Romania calatoresc frecvent in grupuri de opt pana la 10 persoane si aleg vile de inchiriat in totalitate. Opteaza frecvent pentru transportul individual (masina proprie) sau autocar. Aleg transportul cu avionul doar pentru destinatii mai indepartate care implica si traversari cu feribotul sau durate foarte lungi de condus (insula Creta, Rodos, Antalya, orase si statiuni din Spania). Un grup e adesea compus din baieti si fete in egala masura, dar ele aleg si ei platesc. Tinerele sunt cele care se ocupa de chestiunile operationale (alegerea cazarii, rezervarea, alegerea serviciilor optionale).

Citeste si:

Potrivit unor studii internationale, scopul tinerilor care calatoresc e sa vada locuri noi, sa viziteze obiective turistice si sa isi faca prieteni, nefiind deranjati de absenta vietii de noapte a oraselor sau statiunilor in care ajung. In schimb, conform datelor Christian Tour, tinerii romani opteaza pentru destinatii cunoscute, ca acelea din Grecia, Turcia, Bulgaria si Spania, dar se orienteaza catre orasele si statiunile din aceste tari unde exista viata de noapte intensa si unde gasesc si cazari accesibile ca buget.

Destinatiile preferate ale tinerilor turisti romani sunt Laganas (Zakynthos), insula Mykonos, Ibiza (Spania), Magaluf (Spania), Nidri (Lefkada), Rodos Town si Faliraki (Rodos), Cavos si Corfu Town (Corfu), Kemer (Antalya), Hersonissos, Agios Nikolaos si Malia (Creta).