Turistii romani care si-au intrerupt sejurul in Halkidiki din cauza incendiilor survenite in regiune ar putea primi despagubiri doar daca au incheiat o polita de asigurare turistica impotriva evenimentelor de acest tip
"Acest tip de polite de asigurare, numite polite de asigurare la eveniment, se incheie pentru a proteja turistii care se vad nevoiti sa isi intrerupa sejurul in urma unor astfel de evenimente neprevazute, cum ar fi cele recente din Grecia", a declarat pentru NewsIn, prim-vicepresedintele ANAT, Lucia Morariu. "Din pacate, de regula, aceste asigurari sunt foarte costisitoare si, din cate stiu, nici nu exista pe piata romaneasca. in orice caz, potrivit legii si prin contractele semnate, agentiile de turism nu au nici o responsabilitate in privinta asta", a adaugat prim-vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

"In orice caz, foarte putini turisti romani au ales sa isi intrerupa sejurul in urma incendiilor din zona, situatia este cu totul sub control, iar ANAT a decis sa ofere, in compensatie, celor care au hotarat, totusi, sa plece din Grecia, excursii pe litoralul Marii Negre", a mai spus Lucia Morariu.

Turistii romani care si-au intrerupt sejurul in Haikidiki din cauza incendiilor survenite in regiune vor primi, in compensatie, vacante pe litoralul Marii Negre, incepand cu 1 septembrie, a anuntat, vineri, un comunicat al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). "Pentru turistii panicati, care deja s-au intors in tara in urma intreruperii sejurului si care au fost in zona afectata prin agentii de turism membre ANAT, patronatul ANAT ofera, drept compensare, vacante pe Litoralul Marii Negre, incepand cu 1 septembrie", se afirma in comunicatul ANAT.

ANAT recomanda continuarea sejururilor in Halkidiki, intrucat situatia statiunilor din zonele afectate de incendii din peninsula Haikidiki este sub control, se mai spune in comunicat. La ora actuala, situatia a reintrat in normal si nu exista nici un incendiu care sa ameninte statiunile turistice din Halkidiki, se mai spune in comunicatul ANAT.

"In statiunile Hanioti si Polychrono, trotuarele si strazile au fost spalate, iar autoritatile locale au initiat o actiune de plantare de copaci in zonele despadurite de incendii. Patronatul ANAT recomanda turistilor sa-si continue vacantele fara nici o problema. Mari touroperatori germani, precum TUI si Thomas-Cook Neckermann, au recomandat turistilor sa-si continue sejururile statiunile din aceasta regiune", se mai spune in comunicat.

Potrivit ANAT, autoritatile locale din zona afectata, respectiv municipalitatea din Pallini Hanioti, ar fi transmis urmatorul comunicat de presa: "Primarul zonei Pallini din Halkidiki anunta ca, dupa incendiile care au lovit zona, situatia s-a linistit acum. Sosirea turistilor se desfasoara in conditii normale si garantam securitatea si cele mai bune conditii de sedere pentru turistii nostri. Incendiile care au avut loc sunt acum de domeniul trecutului, iar noi suntem in masura sa va asiguram cel mai inalt nivel al serviciilor, ca si pana acum".

Incendiul din Haikidiki a izbucnit in statiune luni, la sfarsitul celei mai fierbinti zile a anului, cu temperaturi care s-au ridicat pana la 42 de grade Celsius si vant puternic. Politia elena a anuntat ca un fulger a fost la originea incendiului. Potrivit pompierilor greci, incendiul s-a raspandit pe o suprafata de mai multi kilometri, cuprinzand mai multe statiuni din regiunea Kasandra, cea mai vestica din cele trei peninsule din regiunea Halkidiki.

Cateva sute de persoane, rezidenti sau turisti, au fost evacuati in cursul noptii de luni spre marti spre localitatea Polychronos, din cauza incendiului care ameninta casele si hotelurile din regiunea balneara. Un turist german in varsta de 41 de ani s-a inecat, luni seara, in timp ce incerca sa ajunga la o barca pneumatica pentru a fugi de incendiu, a anuntat agentia de presa ANA. Turistul incerca sa se alature sotiei si copilului sau, care se imbarcasera deja. Atena a declarat stare de urgenta si a trimis armata pentru a combate incendiile care au acoperit o suprafata de mai multi kilometri din regiunea turistica Halkidiki.

Situatia din zona Halkidiki a revenit la normal si nu au fost inregistrate cereri de sprijin de la romanii aflati in vacanta in regiune, au transmis celulele de criza de la Ambasada Romaniei din Atena si de la Consulatul din Salonic, potrivit unui comuncat al MAE remis joi agentiei NewsIn.

Totusi, recomandarea MAE roman este ca turistii care au programate concedii in Halkidiki sa se informeze la firmele de turism prin care au facut rezervari asupra situatiei din zona si daca hotelurile in care urmeaza a fi cazati au suferit in urma incendiilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri