Wizz Air Plc, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est, a transportat in aprilie 1,53 de milioane de pasageri, cu 23% mai multi decat in aprilie 2014, cand au calatorit 1,24 de milioane.

De asemenea, gradul de incarcare a crescut in aprilie la 86,2%, de la 84,9% in aceeasi luna a anului trecut, iar numarul de locuri a fost cu 21% mai mare anul acesta, peste 1,78 milioane, fata de 1,47 milioane in aprilie 2014.

In aprilie 2015, Wizz Air a adaugat flotei doua noi aeronave A320 si a anuntat noi extinderi ale operatiunilor: introducerea sistemului de locuri alocate pe toate rutele, din mai 2015; cea de-a 21-a baza in Lublin, Polonia, cu incepere din septembrie 2015; inceperea zborurilor catre Islanda in iulie 2015, cea de-a 38-a tara unde opereaza Wizz Air; initierea unui program nou de cadeti.

Wizz Air introduce din 19 mai locuri alocate pe toate rutele

Primul pasager a calatorit cu loc alocat la inceputul lui aprilie pe ruta Katowice - Londra Luton. Wizz Air va introduce din 19 mai serviciul de locuri alocate pe toate rutele din 38 de tari. Locurile alocate gratuit, care sunt integrate in procesul de rezervare, pot fi modificate printr-un upgrade la un loc preferat, contra unei taxe care porneste de la 1 euro, prin intermediul wizzair.com sau prin aplicatia mobila WIZZ, oricand, cu pana la 3 ore inainte de plecarea zborului.Wizz Air

Primul rand costa intre 5 si 23 de euro, alte locuri in fata costa intre 3 si 17 euro. Locuri in partea din fata a cabinei costa intre 2 si 5 euro, iar locurile cu spatiu suplimentar pentru picioare intre 5 si 23 de euro. Pentru un loc in partea din spate a cabinei tariful este intre 1 si 2,5 euro.

Toate zborurile sunt operate cu aeronave Airbus A320 cu 180 de locuri. Compania opereaza o flota de 57 de aeronave Airbus A320 de la 21 baze, pe 380 de rute care asigura legatura intre 112 destinatii din 38 de tari. Wizz Air este listata la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri