Patronatul Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania ofera, drept compensare, turistilor care s-au aflat in sejur pe perioada incidentului de la Halkidiki, vacante pe Litoralul romanesc al Marii Negre, incepand cu 1 septembrie si pana la finele sezonului, informeaza conducerea ANAT. Pentru aceste vacante-compensari, in functie de perioada preferata de turist, se ofera locuri la hoteluri de 2 si 3 stele din toate statiunile, in conditii similare cu cele din Halkidiki. "Rugam turistii respectivi sa se inscrie in baza de date a ANAT, contactandu-l pe ofiterul de presa Traian Badulescu. Responsabil de proiect este prim-vicepresedintele ANAT, Lucia Morariu.

Dovada pe care o vor aduce turistii este confirmarea agentiei de turism respective. Mentionam ca in cazul unor asemenea situatii de urgenta, turistii pot tine legatura permanent cu agentiile de turism prin intermediul ghizilor si reprezentantilor locali, care sunt obligati sa ofere informatii si asistenta necesara", se mai precizeaza in comunicat. In prezent, in Hanioti, nu mai sunt probleme, fumul a fost indepartat in totalitate, iar hotelurile sunt neatinse. In statiunile Hanioti si Polychrono, trotuarele si strazile au fost spalate, iar autoritatile locale au initiat o actiune de plantare de copaci in zonele despadurite de incendii. Nu este cazul sa se creeze panica.

Patronatul ANAT recomanda turistilor sa-si continue vacantele fara nicio problema. Pe de alta parte, tour-operatori germani, precum TUI si Thomas-Cook Neckermann, au recomandat turistilor sa-si continue sejururile in statiunile din aceasta regiune. Autoritatile locale, mai exact de la Municipalitatea din Pallini - Hanioti, au transmis urmatorul comunicat de presa: "Primarul zonei Pallini din Halkidiki anunta ca dupa incendiile care au lovit zona, situatia s-a linistit acum. Sosirea turistilor se desfasoara in conditii normale si garantam securitatea si cele mai bune conditii de sedere pentru turistii nostri. Incendiile care au avut loc sunt acum de domeniul trecutului, iar noi suntem in masura sa va asiguram cel mai inalt nivel al serviciilor, ca si pana acum".

Numarul turistilor aflati pe litoral a inceput sa scada

Numarul turistilor aflati pe litoral este in scadere, la sfarsitul saptamanii trecute fiind inregistrati la Inspectoratul Judetean de Politie Constanta aproape 93.000 de turisti, cu aproximativ 20.000 mai putini decat in urma cu o saptamana. Conform statisticilor IPJ, numarul turistilor straini aflati in prezent pe litoral este de 7.100, peste 5.000 dintre ei aflandu-se la Mamaia si Neptun, statiuni in care numarul total al turistilor este de peste 40.000.

Peste 18.000 de turisti sunt inregistrati la Costinesti, aproape 11.000 la Eforie, aproximativ 7.200 la Mangalia si peste 3.000 la Vama Veche. La Navodari sunt aproape 8.500 de turisti, la Techirghiol, 1.672, dar niciunul de peste hotare, iar la Constanta, 1.000.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri