Guvernul a inceput negocierile cu mai multe companii, printre care Turkish Airlines, pentru vanzarea unui pachet de actiuni la Tarom, iar statul va pastra 51% din titluri daca investitorul va fi din afara UE sau va ceda majoritatea daca proprietarul va fi o companie europeana, afirma premierul Ponta.

Intrebat, joi, de presa daca in cazul Tarom este o "afacere inchisa" deja cu Turkish Airlines, prim-ministrul a aratat ca negocierile pentru privatizare au inceput, dar ca inca nu este incheiata nicio intelgere, scrie Mediafax.

"Mi-as fi dorit sa fie o afacere inchisa, din nefericire nu este asa. Tarom e o companie buna, cu perspectiva regionala buna, dar trebuie restructurata, sa revina pe profit, iar noi sunt decisi sa atragem un investitor strategic. Exista negocieri, dar inca nu e nimic oficial, desigur, cu mai multe companii. Suntem deschisi la orice investitor serios care ar putea ajuta Tarom sa se modernizeze", a spus Ponta.

El a precizat ca, in cazul unui investitor din afara Uniunii Europene, statul va pastra 51% din actiuni si ca doar in cazul unui investitor european se poate discuta de majoritate pentru acesta, conform reglementarilor comunitare. La inceputul lunii mai, Ponta, aflat in Golf, a anuntat ca Guvernul va incerca sa incheie un parteneriat cu operatorul aerian Qatar Airways pentru modernizarea aeroportului Otopeni si relansarea Tarom, avand discutii in aces sens si cu Turkish Airlines, Emirates si Etihad, aflate insa deocamdata doar intr-o faza exploratorie.

Operatorul aerian de stat a in¬cheiat anul trecut cu pierderi de 119 milioane de lei, in scadere cu 8% fata de 2013, iar pentru 2015 estimeaza un rezultat negativ de 8 milioane de lei, potrivit informatiilor transmise catre ZF, in luna martie, de Ministerul Transporturilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri