Intrebat, joi, de presa daca in cazul Tarom este o "afacere inchisa" deja cu Turkish Airlines, prim-ministrul a aratat ca negocierile pentru privatizare au inceput, dar ca inca nu este incheiata nicio intelgere, scrie Mediafax.

"Mi-as fi dorit sa fie o afacere inchisa, din nefericire nu este asa. Tarom e o companie buna, cu perspectiva regionala buna, dar trebuie restructurata, sa revina pe profit, iar noi sunt decisi sa atragem un investitor strategic. Exista negocieri, dar inca nu e nimic oficial, desigur, cu mai multe companii. Suntem deschisi la orice investitor serios care ar putea ajuta Tarom sa se modernizeze", a spus Ponta.

El a precizat ca, in cazul unui investitor din afara Uniunii Europene, statul va pastra 51% din actiuni si ca doar in cazul unui investitor european se poate discuta de majoritate pentru acesta, conform reglementarilor comunitare. La inceputul lunii mai, Ponta, aflat in Golf, a anuntat ca Guvernul va incerca sa incheie un parteneriat cu operatorul aerian Qatar Airways pentru modernizarea aeroportului Otopeni si relansarea Tarom, avand discutii in aces sens si cu Turkish Airlines, Emirates si Etihad, aflate insa deocamdata doar intr-o faza exploratorie.

Operatorul aerian de stat a in¬cheiat anul trecut cu pierderi de 119 milioane de lei, in scadere cu 8% fata de 2013, iar pentru 2015 estimeaza un rezultat negativ de 8 milioane de lei, potrivit informatiilor transmise catre ZF, in luna martie, de Ministerul Transporturilor.