Ministrul Economiei, Comertului si Turismului, Mihai Tudose, spune ca proiectul legii turismului, care va fi pus, luni, pe site-ul ministerului si va intra in dezbatere publica, prevede ca proprietarii unitatilor hoteliere lasate in paragina vor fi amendati, transmite corespondentul Mediafax.

Ministrul Economiei, Comertului si Turismului, Mihai Tudose, a declarat, sambata seara, la o intalnire cu investitorii din turismul de pe litoral, desfasurata la Navodari, ca toate modificarile de legislatie trebuie sa raspunda cerintelor investitorilor in turism, relateaza Mediafax.

"Acest eveniment este o incununare a unor eforturi, in ultimele luni, de colaborare intre agenti de turism si partea guvernamentala. Este o adaptare a eforturilor guvernamentale si a tot ceea ce inseamna schimbarea legislatiei in turism si nu numai, si in domeniul fiscal, modificari care sa raspunda cu adevarat doleantelor operatorilor din turism si evident si intereselor statului", a declarat Mihai Tudose.

El a mentionat ca noua lege a turismului prevede sanctiuni pentru cei care lasa unitatile hoteliere in paragina. "Acel abuz de drept de proprietate, cu cladiri lasate vraiste, cu obiecte care au fost la un moment dat in circuitul turistic, apoi abandonate, cu privatizari esuate, de exemplu la Neptun-Olimp Hotelul Panoramic, luat, privatizat si lasat in paragina, lucrurile nu pot ramane asa la nesfarsit, strica tot ce este imprejur. Propunem la aceste obiective care au fost supuse unui proces de privatizare clauzele post-privatizare activate, revazute toate contractele si reluat procesul de privatizare, dreptul si obligativitatea autoritatilor locale de a sanctiona pe cei care strica imaginea zonelor turistice prin lasarea in paragina a proprietatilor, iar, daca autoritatile locale nu se implica, sanctionarea lor de catre agentiile statului", a mentionat Mihai Tudose.

El a spus ca proiectul legii turismului va aparea, luni, pe site-ul ministerului si va intra in dezbatere publica, ministrul dorind ca acesta sa fie adoptat cat mai repede.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri