Ti-ai cumparat o vacanta in Grecia, dar te nelinistesc tensiunile (financiare) si stirile alarmiste care vin de la Atena? Afla ca viata turistica in Elada nu s-a schimbat prea mult, in pofida colapsului financiar in care se afla tara. wall-street.ro a luat pulsul turistilor din Grecia si va ofera cateva sfaturi si reactii la cald din insulele grecesti.

Un tanar turist, angajat al unei multinationale, care de abia s-a intors din Thasos sustine ca in insule nu se simte aproape deloc "vantul falimentului" si ca grecii fac business ca de obicei. "Sunt relaxati, lenesi pe alocuri si nu resimt problemele financiare de la Atena", afirma tanarul.

In schimb, turistul a remarcat ca, fata de alti ani, a primit mai peste tot bonuri fiscale, la terase, la supermarket-uri, dar in schimb nu se putea plati cu cardul. "Erau afise aproape in fiecare magazin ca nu puteai plati cu cardul".

Daca nu ai sti si nu te-ai uita la televizor, nu ai intelege ca se intampla ceva in mod deosebit iesind pe strada ca simplu turist - Cosmina Gheorghita, ghid turistic la Cocktail Holidays

In acelasi timp, consultantul in turism Razvan Pascu considera ca Grecia nu este un risc pentru turistii romani si nu ar trebui sa isi anuleze vacanta deja rezervata. "Recomand insa tuturor sa mearga cu bani cash in Grecia, indiferent daca autoritatile elene spun ca pot fi retrasi bani si de la bancomate; grecii au demonstrat de multe ori ca sunt imprevizibili. Vom vedea de duminica cum va evolua situatia, insa cel putin saptamana asta totul pare in regula pentru turisti, drumurile sunt deschise, hotelurile sunt pline de turisti, iar ferry boat-urile circula", a declarat pentru wall-street.ro Razvan Pascu, consultant marketing turistic Asociatia Travel Focus.

De asemenea, Cosmina Gheorghita, ghid turistic in Grecia, remarca faptul ca "atmosfera este de vacanta" pe insule si, daca nu ar fi stirile alarmante la televizor, nu ai sti ce se intampla cu finantele tarii. Totusi, este adevarat ca nu mai accepta plata cu cardul cu atat de mare usurinta, deci este de recomandat ca cei care vin aici sa aiba mai multi bani cash.

"Sunt cozi la bancomat, dar sunt facute de greci, nu de turisti. Eu am 100 de persoane pe insula (Rhodos - n.r.), totul este in regula, nimeni nu m-a sunat sa-mi spuna ca are probleme si chiar s-a putut plati cu cardul la doua hoteluri de 5 stele. Aseara, cetatea, orasul vechi era plin de turisti, si restaurantele, tavernele, baruletele, ca in fiecare zi. Nu s-a simtit o schimbare aici", a declarat pentru wall-street.ro Cosmina Gheorghita, ghid turistic la Cocktail Holidays.

Sursa foto: Grecia, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri