Nu exista niciun fel de informatii, pana in prezent, care sa determine turoperatorii romani sa redirectioneze turistii catre alte destinatii. Charterele deja programate catre diferite insule grecesti vor fi operate in continuare, dupa acelasi program, iar turistii vor beneficia de vacanta aleasa.

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) si membrii sai monitorizeaza permanent situatia din Grecia pentru a informa prompt publicul. “Romanii care pleaca in perioada urmatoare in Grecia ar trebui sa aiba la ei lichiditati in euro. Este, de altfel, o recomandare pe care au facut-o si alte patronate de turism din Europa, mai ales dupa decizia de inchidere a bancilor in aceasta saptamana si limitarea retragerilor de la bancomate”, declara Aurelian Marin, presedinte ANAT. ”De asemenea, cei care pleaca in Grecia continentala, cu masina proprie, sunt sfatuiti sa alimenteze cat mai aproape de granita cu Grecia pentru a preveni inghesuiala de la statiile de alimentare”, completeaza Aurelian Marin.

Hotelurile partenere ale agentiilor de turism membre ANAT i-au asigurat pe turoperatorii romani de continuitatea parteneriatului si de oferirea conditiilor de cazare contractate de catre turistii romani.

Grecia este destinatia prefera de romani in 2015, in primele cinci ale anului fiind inregistrata o crestere a vanzarilor pachetelor turistice cu 20% fata de aceeasi perioada a lui 2014. Estimarile asociatiei arata ca peste 120.000 de romani au optat in 2015 pentru o vacanta in Grecia. In perioada mai-septembrie, turoperatorii romani au programate chartere zilnice catre insule grecesti, respectiv chartere cu autocarul catre Grecia continentala. Aproximativ 30-35% dintre romanii care ajung in Grecia pleaca pe cont propriu.

Sursa foto: Steagul Greciei/Shutterstock.com