Rezervarile turistice din Grecia sunt in scadere puternica, din cauza referendumului, a deciziei autoritatilor de a opri activitatea bancilor si a ratarii platii datoriei de 1,54 miliarde de euro catre FMI, avertizeaza profesionisti din industria elena de profil, relateaza Kathimerini.

Seful Asociatiei Elene a Companiilor de Turism (SETE), Andreas Andreadis, a spus ca rezervarile hoteliere scad cu 50.000 pe zi, din cauza evenimentelor din tara. Avand in vedere ca rezervarile last-minute reprezinta 20% din traficul turistic, este de asteptat ca lovitura data turismului sa fie puternica, cu efecte asupra locurilor de munca, daca tendinta va fi de durata, scrie Mediafax.

Mai mult, exista un val de anulari a rezervarilor la hotelurile din Atena, in timp ce rezervarile facute de greci au scazut aproape la zero. Andreadis a spus ca activarea Target 2, un sistem interbancar de plati pentru procesarea in timp real a transferurilor transfrontaliere in UE, este esentiala pentru facilitarea tranzactiilor cu alte tari si permiterea importurilor esentiale. El a avertizat ca stocurile de alimente si bauturi ajung doar pentru acoperirea necesarului hutelurilor pentru inca o saptamana.

Date publicate miercuri de site-urile Travelplanet 24 si Airtickets au aratat ca rezervarile de bilete de avion pentru Grecia, destinate perioadei iulie-septembrie, au scazut cu pana la 50%. Rata anularilor a crescut de la un nivel mediu de 1,05% la 7,2%, incepand din 27 iulie, cu un varf de 22% inregistrat luni.

In mod similar, rezervarile de bilete pentru feriboat-uri, care au crescut cu 10% pana pe 25 iunie, fata de intervalul similar din 2014, au scazut ulterior cu 60% dupa anuntarea referendumului de catre premierul Alexis Tsipras. Intre timp, SETE a informat ambasada Statelor Unite in Grecia ca un touroperator american important a anuntat asociatia ca a primit solicitari sa nu plateasca banii datorati hotelierilor eleni pentru rezervarile de luna trecuta. Ambasada investigheaza informatia, in timp ce FMI a publicat un comunicat in care a negat ca ar fi dat un astfel de ordin.

Sursa foto: Grecia, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri