Locuintele noi de la periferia orasului costa de la 70.000 la 270.000 euro Antreprenorii de constructii si developerii imobiliari si-au prezentat ofertele la Targul Privat de Vile, care a avut loc recent la World Trade Center.
La "Paradisul Verde" din localitatea Corbeanca (situata la nord de Bucuresti) se pot cumpara case la pretul total de 570 euro/mp. Din aceasta suma, 50 euro/mp inseamna terenul, 30 euro/mp - utilitatile, iar diferenta de 450 euro/mp reprezinta constructia propriu-zisa. La banii acestia se ofera toate utilitatile la strada: drum betonat si borduri stradale; energie electrica; apa potabila si canalizare cu retea de puturi, rezervor, statii de pompare si hidrofoare; telefonie fixa; cablu TV. Exista toate avizele de urbanism necesare autorizarii de construire.

Ce cumparam cu 450 euro/mp

Fundatia unei case din "Paradisul Verde" poate fi de tip continuu sau izolata cu grinzi din beton armat. Suprastructura e din lemn, iar acoperisul are invelitoare din tigla Elpreco, de culoare rosu-caramiziu sau brun-roscat. Toti peretii sunt izolati cu vata minerala, cei exteriori avand si polistiren. Ferestrele sunt din PVC, aluminiu sau lemn, cu glafuri exterioare din tabla vopsita Lindab.

Instalatia electrica dispune de conductori electrici din cupru in tuburi PVC, iar cele de alimentare cu apa (calda si rece) au conductele din polipropilena. Ca finisaje: gresie, faianta, mocheta sau parchet laminat, zugraveli cu vopsele lavabile Baumit. Scara interioara e din lemn de brad, lacuita natur sau baituita. In bai exista cazi din fibra de sticla. Pretul constructiei (450 euro/mp) nu include mobilier, oglinzi, accesorii de baie, aer conditionat, interfon, instalatie de paratrasnet, incalzire prin pardoseala, terase.

In Gardenia se poarta lemnul

Tot in comuna Corbeanca se afla si Gardenia Village: 44 de case din lemn pe o intindere totala de 28.000 mp. Vilele au suprafata construita intre 90 si 290 mp si se vand la preturi intre 90.000 si 290.000 euro, inclusiv terenul si TVA. Cladirile fara parcelele aferente costa intre 60.000 si 150.000 euro. Practic, metrul patrat construit atinge 450 euro in stare nefinisata si 600 euro cu finisaje complete. Starea nefinisata inseamna fundatie, pereti cu fatada la exterior, ferestre cu PVC de tip Veka, glafuri interioare si exterioare, acoperis cu tigla Bramac, burlane, jgheaburi, usa de la intrare. Finisajele interioare cuprind legaturi electrice, incalzire, gresie, faianta, parchet, zugraveli. Compania Astra Concept poate construi si pe terenul clientului.

Do-Re-Mi la margine de Giulesti

Compania Energi-Co ridica, la capatul tramvaiului 44, ansamblul rezidential Giulesti. 62 de vile, impartite pe tipuri cu nume de note muzicale: Do, Re, Mi. "Do" va avea o suprafata construita desfasurata de 153 mp, pe un teren de 200 mp, ingloband talpa casei. Costa 101.000 euro, cu TVA inclus. Structura e parter plus etaj mansardat, la nivelul de sus fiind trei dormitoare si doua bai. Vila "Re" are suprafata construita de 188 mp, iar terenul masoara 300 mp. Contine parter, etaj si mansarda. Pretul se cifreaza la 142.500 euro. "Re" se poate splinta, rezultand doua apartamente: unul la parter (doua camere, 81 mp, 58.000 euro), celalalt la etaj si mansarda (trei camere, 115 mp, 72.500 euro). In sfarsit, "Mi" are 138 mp suprafata construita la un teren de 200 mp, cuprinde parter si etaj mansardat si costa 98.000 euro. Toate preturile include TVA. Dotari-standard: termopan, gresie, faianta, parchet, microcentrala proprie.

Swan de langa Lebada

58 de case cuplate vor alcatui cartierul inchis Swan Lake Village. Dupa cum ii spune si numele, ansamblul se afla nu departe de complexul Lebada din Pantelimon. Suprafata medie de teren pentru o locuinta va fi intre 400 si 450 mp, iar "media" construita, de 275 mp. Pretul, in care intra terenul cu utilitati, sistematizare si amenajare, se cifreaza la 737 euro/mp. Cu totul, o vila costa intre 244.000 si 255.000 euro. Preturile sunt informative, ele putand fi modificate in functie de costurile cu materialele de constructie. Parterul fiecarei case e organizat pe modelul "open-space", cuprinzand living si bucatarie. Proprietarul are la dispozitie si garaj. Mini-cartierul dispune de administrare proprie si se intinde pe aproape 3 hectare.

Proiectul 5.000 pe 120 de hectare

Societatea Impact a prezentat la Targul de Vile un megaproiect. In partea de sud-est a Capitalei se vor construi 5.000 de unitati locative. Acestea vor fi in vile de diferite categorii (lux, individuale, insiruite, cuplate) ori in blocuri cu 3, 4, 8 sau 10 etaje. Ca titulaturi, s-au ales numele unor pietre pretioase: Rubin, Smarald, Opal, Safir, Cuart, Onix. Suprafata totala a terenului se ridica la circa 120 ha. Se vor face inscrieri pentru achizitionarea de locuinte, clientii urmand sa fie contactati in ordinea inscrierii. Deocamdata nu s-au stabilit preturile pentru locuintele din Proiectul 5.000. Acestea se vor calcula in viitorul apropiat, in functie de valoarea terenului si evolutia preturilor la materialele de constructie.

Lake Side Park in Pipera

In apropiere de Soseaua Pipera-Tunari se afla ansamblul Lake Side Park. Intregul teren masoara 8.000 mp, iar cele 19 vile ocupa 4.690 mp. In rest - aleea principala, club, piscina, plaja, spatii verzi, spatii tehnice. Complexul este racordat la retelele de energie electrica, gaze, canalizare. Exista 9 vile de tip A (la pretul de 270.000 euro), 6 de tip B (180.000 euro) si 4 de tip C (intre 200.000 si 240.000 euro).

Triumful preturilor mici

Pentru perioada 2005-2006, societatea Triumf Construct are in derulare doua proiecte. Primul constituie un ansamblu rezidential in Bucurestii Noi - 140 de locuinte la 300 euro/mp cu finisaje. Al doilea vizeaza 200 apartamente in blocuri din zona Pietei Alba Iulia, acestea la preturi intre 800-1.000 euro/mp. Vor fi 9 tipuri de apartamente. Dintre acestea, cele cu doua camere au suprafata construita intre 63-100 mp, iar cele cu trei camere - intre 84 si 120 mp. Triumf Construct a mai prezentat la Targul de Vile si vila Ficus, un duplex avand parter, etaj si mansarda cu structura in cadre, pereti de caramida si acoperis tip sarpanta. Suprafata totala construita este de 184 mp, iar pretul se ridica la 100.000 euro, plus TVA.

Marmura ia locul gresiei

"Complexul Swan Lake Village se invecineaza cu mai multe obiective de interes: lacul Pantelimon, manastirea Cernica, autostrada spre Constanta, centrele Cora si Bricostore. Cartierul va avea paza la ambele intrari. In ce priveste finisajele constructiilor, nu folosim niciodata gresie obisnuita, lucram numai cu marmura, piatra naturala ori gresie portelanata. Pardoselile pot fi executate la cerere. Prezentam beneficiarului mai multe variante de parchet, din care el o va alege pe aceea care ii reprezinta personalitatea."
Costel Cristian Popa, general manager la Mundi Art Construct

Casa e gata in trei luni

"Casele din ansamblul Gardenia Village au structuri usoare din lemn, realizate cu tehnologie germana. Fatada poate fi din caramida aparenta. O cladire se construieste in trei luni de zile si salveaza foarte mult din costurile de locuire, datorita performantelor de izolare. Din acest motiv, iarna, cheltuielile de incalzire sunt foarte scazute. Vara, nici nu mai trebuie instalatie de aer conditionat. Cand afara sunt 40 de grade Celsius, in vila temperatura se ridica la maxim 25."
Cristina Mihailescu, general manager la Astra Concept
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri