Meidan Butnaru s-a nascut intr-o familie din Bacau, stabilita in Israel in anii '60. El lucreaza de mai bine de 12 ani in turism, iar in prezent este director comercial la Meshek Wings Tours Ltd, una dintre cele mai mari companii de turism din Israel.

"De obicei, reusim sa-i atragem cu mall-uri si restaurante. Israelienii cumpara mult. 45% dintre ei decid unde sa plece in functie de posibilitatile de shopping. Pe aceasta idee reusim sa atragem in Mamaia turistii care ar vrea Creta, pentru ca exista mall-ul din Constanta. Exista anumite gandiri ca turistul israelian este zgarcit, dar nu este adevarat. El face anumite economii, dar cand ajunge aici, el cheltuieste la maximum", explica Meidan Butnaru de ce israelienii prefera sa renunte la insulele grecesti, cel mai dur competitor pe piata din Israel pentru litoralul romanesc.

Pe langa mall-uri, israelienii sunt interesati si de oportunitati de distractie. Asa ca Meidan Butnaru a gasit solutia si pentru familisti si pentru tineri: primilor le spune de telegondola si aqua park-ul din Mamaia si Delta Dunarii, iar celorlalti despre cluburile din Centrul Vechi din Bucuresti si cele de pe litoral. In Israel sunt si multi impatimiti ai cazinourilor, insa Meidan evita sa-i targeteze pe acesti ca potentiali clienti.

Citeste si:

"Diferenta dintre o vacanta la Marea Rosie si Marea Neagra este zero. Ii costa la fel, ceea ce inseamna ca oamenii prefera sa plece in afara. O familie de 2 adulti si 2 copii platesc undeva la 2.000 euro pentru 7 nopti de cazare cu demipensiune si transport cu avionul Tel Aviv-Constanta. Acesta este un pret mic daca vorbim de sezon, iulie-august. Nu intotdeauna in Eilat (n.r.: statiune la Marea Rosie) o sa gaseasca pretul acesta in full sezon. Concurenta noastra este cu Creta, Rodos, Bulgaria. Dar noi promovam ce nu are litoralul bulgaresc, ca aqua park, telegondola, Delta Dunarii", spune Meidan Butnaru.

In general, 95% dintre israelienii care ajung pe litoralul romanesc sunt familisti. Pe 5 iulie, a aterizat la Constanta prima cursa cu turisti israelieni pe acest an. Potrivit lui Butnaru, in 2015 vor veni 4.700 de israelieni in vacanta la Marea Neagra.