Turistii care se deplaseaza in Grecia trebuie sa aiba asupra lor fonduri in numerar si medicamente de prima necesitate, pentru a face fata situatiilor dificile, recomanda Ministerul francez de Externe, potrivit site-ului ziarului Le Figaro.

"Le recomandam cetatenilor care intentioneaza sa mearga in Grecia sa aiba asupra lor bani suficienti in numerar si medicamente de prima necesitate, in contextul penuriei generate de lipsa unui acord intre Guvernul de la Atena si creditori", a comunicat Ministerul francez de Externe, relateaza Mediafax.

Retragerile de la automatele bancare sunt limitate la 60 de euro pe zi in Grecia, in contextul controlului capitalului financiar din cauza intrarii economiei elene in incapacitate de plati.

Chiar daca masura nu vizeaza persoanele care detin carduri emise in strainatate, riscul ca turistii straini sa ajunga in situatii dificile exista, atrage atentia Ministerul francez de Externe. "Din cauza riscurilor de asteptare la automatele bancare si de suspendare a activitatii acestora in unele cazuri, turistilor care merg in Grecia li se recomanda sa aiba numerar suficient", subliniaza diplomatia franceza. "Un numar din ce in ce mai mare de magazine refuza cardurile bancare in Grecia, cerand plati in numerar inclusiv pentru servicii hoteliere", subliniaza Ministerul francez de Externe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri