Investitiile in industria hoteliera se indreapta, in prezent, spre unitati cu capacitate mica si medie de tip business, de trei si patru stele, dar care sa ofere servicii foarte bune, la nivelul celor de cinci stele, a declarat pentru Rompres Zohar Yigal Moshe, manager general al AlfaRom Holding.

"Intr-o perioada cand in Romania ne ghidam singuri dupa regulile dictate de propria experienta in afaceri, am pus in balanta standardul calitatii cu cel al pretului si asa am dezvoltat un concept in industria ospitalitatii care astazi este cunoscut in Bucuresti drept Hotel #7. Hotelul, o investitie de 1,5 milioane de euro, cu numai 11 camere, restaurant si bar, clasificat la patru stele, este destinat oamenilor de afaceri care doresc ca in centrul Capitalei sa gaseasca un spatiu linistit si, in aceeasi masura, dotat cu toate facilitatile de care au nevoie. Se pot organiza teleconferinte in timp real, astfel incat omul de afaceri sa aiba aceeasi eficienta ca in biroul lui de lucru. Acest concept, care in multe tari este deja consacrat si bine dezvoltat, are avantajul ca poate aduce servicii de calitate superioara pentru clientii care au, suplimentar, o intimitate ce nu poate fi data de un hotel cu multe camere", a precizat Zohar Yigal Moshe.

Opinia generala este ca numarul de camere din hoteluri este insuficient. In acest context, piata Bucurestiului are o evolutie considerata interesanta. Tot mai multi investitori dezvolta, in prezent, proprietati mici si medii, de trei si patru stele. Noile investitii hoteliere vor urma tendinta deja constatata, respectiv pentru unitati mici si medii, cu 20-80 de camere. Se anticipeaza ca tendinta se va pastra si pe parcursul anului 2007. Principala problema a investitorilor este lipsa unei infrastructuri corespunzatoare. Chiar daca in urmatorii sase-sapte ani, Bucurestiul va ajunge de la circa 5.000 de spatii de cazare la aproape 9.000, investitiile in industria ospitalitatii vor fi in orasele mari, care pot aduce un ritm de amortizare crescut.

"Societatea Diesel 7, parte a AlfaRom Holding, care se ocupa de managementul hotelului #7, a investit deja in cursuri de pregatire a angajatilor sai. Diesel 7 ofera clientilor asigurare de accidente, de furt sau in caz de deteriorare a bunurilor care le apartin, pe toata perioada sejurului. In plus, pentru cei care se afla in tranzit prin Capitala, s-a perfectat serviciul Day use, care permite clientilor inchirierea unui apartament pentru 4-12 ore", a spus Zohar Yigal Moshe.

O alta inovatie 100 la suta in turismul de afaceri din Romania, dezvoltata, in faza de proiect de AlfaRom Holding, care ofera omului de afaceri posibilitatea de odihna, distractii, dar si cazarea intr-un spatiu cultural propriu, va fi, incepand din 2007, hotelul ce se dezvolta pe terenul cumparat de grupul israelian langa Sinagoga din centrul Bucurestiului. La fel ca Hotel #7, si acesta va respecta "reteta Diesel 7", fiind un hotel cu maximum 25-30 de camere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri