Grecii plang mai degaba dupa turistii din Rusia decat din cauza situatiei in care se afla Grecia. Numarul turistilor rusi in Grecia a scazut dramatic, cu 50%-60%, din cauza tensiunilor din Crimeea si Ucraina, nu din cauza crizei datoriilor, spun autoritatile si membrii Asociatiei Hotelierilor din Creta.

Daca in urma cu cativa ani, in Grecia isi faceau vacanta 1,2 milioane de rusi, anul trecut numarul lor a scazut la 500.000, iar anul acesta sunt asteptati doar 300.000 de turisti rusi in intreaga Grecie, potrivit reprezentantilor din Asociatia Hotelierilor din insula elena Creta.

Citeste si Din Grecia, in saptamana de foc: criza este doar la televizor, iar "cozile la bancomate" sunt de fapt la pozat apusul.

Totusi, in incercarea de a inlocui numarul de turisti din Rusia care au renuntat la vacanta in Grecia, grecii se gandesc sa extinda oficial sezonul pana in octombrie. Totodata, ei se orienteaza catre pietele din Marea Britanie si Germania. Iar daca pana la urma Grecia va aplica o crestere a TVA de la 6% la 13% in turism, propunere facuta de premierul Alexis Tsipras creditorilor, hotelieri greci spun ca nu vor creste totusi preturile serviciilor turistice si ca vor incerca sa compenseze cu prelungirea sezonului.

Totodata, a scazut numarul rezervarilor la nivel general in Grecia. "In ianuarie, rezervarile au explodat in Grecia, insa dupa alegeri (n.r.: sfarsitul lunii ianuarie 2015), a avut loc o scadere a fluxului de rezervari, dar nu s-au oprit. Inca au loc rezervari", spune Vasilis Fragoulakis, director comercial al lantului hotelier Aldemar Resorts.

In Grecia ajung anual 21 de milioane de turisti, din care 7 milioane in insula Creta, adica 30% din totalul turistilor care viziteaza tara. Un turist cheltuieste in medie intre 600 si 800 de euro intr-o vacanta in Grecia, suma in care intra si cazarea.

Sursa foto: Plaja in Chania, Creta/Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri