Ministrul bulgar al afacerilor europene, Meglena Kuneva, a oferit cate o carte in dar unui numar de 1.000 de turisti germani, belgieni, britanici si scandinavi la incheierea sejurului acestora in Bulgaria.
Cartea este o culegere de povestiri scrise de autori bulgari si traduse in engleza si germana, a anuntat guvernatorul orasului Varna, Petar Kandilarov. O editie in limba franceza a cartii va fi gata peste cateva zile, astfel incat si turistii francofoni sa poata beneficia de aceasta promotie, informeaza NewsIn.

Turismul in Bulgaria a cunoscut un avant extraordinar in aceasta vara. Bulgaria se pregateste de aderarea la UE, iar in Occident, in special in Marea Britanie, presa tabloida duce o campanie negativa pe tema imigrantilor bulgari, care alimenteaza temerile populatiei fata de extindere si mai ales fata de o deschidere a pietei muncii pentru muncitorii din noile state membre UE.

Pana la aderarea sa efectiva la UE, Sofia si-a propus sa cucereasca opinia publica europeana prin cultura sa. Bucataria bulgara, meseriile traditionale si dansurile populare vor fi prezentate in mai multe metropole europene in septembrie si octombrie, inainte de decizia definitiva a Bruxelles-ului in legatura cu aderarea tarii la UE.

Acest spectacol de cinci ore va fi prezentat intre 3 si 6 septembrie la Budapesta, la Brastislava si Praga. La inceputul lunii octombrie va fi prezentat la Berlin, Frankfurt, Milano, Marsilia, Barcelona, Madrid, Paris, Amsterdam, Strasbourg si Bruxelles.

Comisia Europeana va decide la 26 septembrie daca Bulgaria si Romania sunt pregatite sa adere la UE la 1 ianuarie 2007, asa cum este prevazut, sau daca aderarea va fi amanata cu un an. Decizia definitiva va fi luata de Consiliul European in octombrie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri