Potrivit unui responsabil al unei agentii de turism din localitatea chineza Dandong, in apropiere de frontiera cu Coreea de Nord, decizia Biroului national de turism din Coreea de Nord a fost remisa tour-operatorilor chinezi inca de la mijlocul lunii iulie.

"Toate calatoriile au fost suspendate cu exceptia calatorilor de afaceri si a calatoriilor efectuate de nord-coreeni rezidenti in China", a declarat, sub protectia anonimatului, responsabilul chinez. Informatia a fost confirmata si de un alt responsabil de la agentia de turism Zhongqing Travel, tot din orasul Dandong, potrivit caruia partea nord-coreeana a invocat motivul lucrarilor de intretinere a cailor ferate, informeaza Rompres.

Potrivit unei alte surse din interiorul Serviciului international de turism din China, autoritatile de la Phenian ar fi decis sa renunte la veniturile din turism din cauza depasirii cotei de turisti chinezi aprobata pentru acest an."Din experienta noastra, Phenianul suspenda regulat calatoriile turistice odata la doi trei ani", a declarat sursa citata. Ultima interdictie similara dateaza din vara lui 2004, la acea data motivul invocat fiind "ratiuni interne".