Coreea de Nord a anulat brusc toate calatoriile turistice organizate pe destinatia China - Coreea de Nord invocand in sprijinul acestei decizii necesitatea stringenta de renovare a drumurilor si cailor ferate, au anuntat duminica agentiile de voiaj chineze.
Potrivit unui responsabil al unei agentii de turism din localitatea chineza Dandong, in apropiere de frontiera cu Coreea de Nord, decizia Biroului national de turism din Coreea de Nord a fost remisa tour-operatorilor chinezi inca de la mijlocul lunii iulie.

"Toate calatoriile au fost suspendate cu exceptia calatorilor de afaceri si a calatoriilor efectuate de nord-coreeni rezidenti in China", a declarat, sub protectia anonimatului, responsabilul chinez. Informatia a fost confirmata si de un alt responsabil de la agentia de turism Zhongqing Travel, tot din orasul Dandong, potrivit caruia partea nord-coreeana a invocat motivul lucrarilor de intretinere a cailor ferate, informeaza Rompres.

Potrivit unei alte surse din interiorul Serviciului international de turism din China, autoritatile de la Phenian ar fi decis sa renunte la veniturile din turism din cauza depasirii cotei de turisti chinezi aprobata pentru acest an."Din experienta noastra, Phenianul suspenda regulat calatoriile turistice odata la doi trei ani", a declarat sursa citata. Ultima interdictie similara dateaza din vara lui 2004, la acea data motivul invocat fiind "ratiuni interne".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri