"Acest proiect poate fi important si in perioada viitoare. Din punctul nostru de vedere, olimpismul inseamna fair-play, colegialitate si colaborare, si ii felicitam pe cei de la Lausanne. S-a observat acum ca Lausanne este altceva si ca sediul CIO este acolo. De la inceput, cand am aflat ca ei sunt contracandidatii nostri, ne-am pregatit foarte bine, am argumentat cat de bine am putut proiectul nostru, si eu zic ca am avut un proiect bun. Daca ne gandim la conceptul promovat de noul presedinte CIO, Thomas Bach, care a pledat pentru competitii mai putin costisitoare dar de buna calitate, cred ca am prezentat un proiect bun, competitiv. Dar intervine la un moment dat si acel context care tine de lobby. Mi s-a spus ca, dincolo de argumente, am mai avut nevoie si de lobby. Si de aici se pot trage niste concluzii", a spus George Scripcaru, potrivit Mediafax.

Acesta a mentionat ca dezavantajul orasului Brasov a fost lipsa unei autostrazi spre Bucuresti. "Argumentele noastre forte au fost satul olimpic compact, costurile reduse de organizare si bazele sportive la distante apropiate. Ne-a dezavantajat un lucru: eterna si vesnica problema Brasov -Bucuresti. Pana in 2020 noi am prezentat ca si perspectiva autostrada si aeroport, dar cei care traiesc in alta lume s-au gandit ca aceste promisiuni nu sunt atit de convingatoare si ca posibilitatea de miscare a proiectelor, in perioada respectiva nu va fi asa de usoara. Eu ca primar pot sa ma angajez sa fac unele lucruri, dar nu pot sa garantez pentru lucruri care tin de infrastructura nationala. Imi pare rau de acest rezultat, dar este ca in sport: ai invins, continua, n-ai invins, continua", a afirmat primarul George Scripcaru.

Orasul elvetian Lausanne a fost desemnat, vineri, in cadrul cele de-a 128-a reuniuni a CIO de la Kuala Lumpur, drept gazda a Jocurilor Olimpice de iarna pentru tineret din 2020, pentru aceasta competitie candidand, fara succes, si Brasovul, informeaza site-ul oficial al CIO.

Citeste si:

Lausanne a primit 71 de voturi, in timp ce Brasovul doar 10. Comisia de evaluare, condusa de chinezul Yang Yang, a stabilit ca ambele orase sunt capabile sa organizeze jocurile. Lausanne a fost ales in special pentru buna functionare a instalatiilor sportive existente, temporare si demontabile.

Conform dosarului de candidatura al elvetienilor, JO din 2020 va avea loc intre 10 si 19 ianuarie. Orasul Brasov a depus dosarul de candidatura pentru organizarea editiei de iarna a Jocurilor Olimpice de tineret din 2020 la sfarsitul anului trecut. Romania propusese pentru aceasta competitie desfasurarea a patru sporturi, cu zece probe, printre care schi biatlon si fond, schi alpin, combinata nordica si sarituri, snowboard, patinaj artistic, patinaj viteza si hochei, la acestea s-ar mai putea adauga bob si/sau curling.

Premierul Ponta a anuntat, in martie, ca Guvernul Romaniei garanteaza cu pana la 17,2 milioane de dolari bugetul organizarii editiei de iarna a Jocurilor Olimpice de tineret din 2020 la Brasov, in aceasta suma fiind incluse si investitiile in infrastructura. Brasovul a candidat doar cu Lausanne, oras care gazduieste si sediul Comitetului Olimpic International, din 1915.

Sursa foto: Mediafax Foto