Sa fotografiezi aurora boreala

Sa fotografiezi aurora boreala

Aurora boreala ii face pe unii oameni sa viseze la propriu cu ochii deschisi. Si asta pentru ca este unul dintre cele mai greu de vazut fenomene naturale. Dar chiar si asa merita sa iti incerci norocul si sa dai o fuga pana in Reykjavik, capitala Islandei, despre care se spune ca este locul cu cea mai mare garantie pentru aparitia aurorei boreale.

Cat de costa, deci, sa vezi aurora boreala

Tur aurora boreala* Bilete de avion Cazare (5 nopti, 3 stele) Total
43 euro 290 euro (o escala) 300 euro/persoana 633 euro/persoana

Costurile sunt valabile pentru o singura persoana si calculate pentru o vacanta pe cont propriu, nu prin agentie de turism. Nu exista zbor direct Bucuresti-Reykjiavik.


*Desi este gratuit sa privim spre cer, in Islanda exista tururi speciale pentru observarea aurorei boreale. Un astfel de tur costa 43 de euro de persoana si dureaza 3-5 ore. Organizatorii iti permit sa faci inca o data turul gratuit, daca in primul tur aurora boreala nu a aparut. Aurora boreala apare in mod normal in perioadele septembrie-octombrie si martie-aprilie.

Sursa foto: Aurora boreala/Shutterstock.com

Sa te plimbi cu elefantul

Sa te plimbi cu elefantul

Elefantul este un simbol al norocului in cultura asiatica, iar cel mai potrivit loc pentru a te plimba cu cel mai mare animal terestru este Thailanda. Pentru o astfel de experienta poti rezerva o vacanta in Bangkok.

Cat costa o plimbare cu elefantul

Plimbare si baie cu elefantul Bilete de avion Cazare (7 nopti, 3 stele) Total
151 euro 607 euro (doua escale) 180 euro/persoana 938 euro/persoana

Costurile sunt valabile pentru o singura persoana si calculate pentru o vacanta pe cont propriu, nu prin agentie de turism.

O plimbare cu elefantul este, de fapt, o excursie de o zi intreaga, acoperita de costul exprimat mai sus. Pentru aceasta suma, organizatorii se ocupa de transferul vostru de la hotel catre locul de unde urmeaza sa incepeti plimbarea pe elefant, in acest caz in raul Kwai, unde puteti face o baie elefantului. Urmeaza o vizita la cascada Erawan, masa de pranz la un restaurant thailandez si o plimbare in jungla din Parcul National Erawan. La finalul zilei, de obicei in jurul orei 18.00, are loc intoarcerea la hotel, potrivit Bangkokdaytours.com.

Sursa foto: apiguide / Shutterstock.com

Sa admiri apusul in Santorini

Sa admiri apusul in Santorini

Din fotografii pare ireal, de aceea trebuie sa fii acolo si sa-l vezi cu ochii tai pentru ca apusul in Santorini este unul dintre cele mai frumoase apusuri din lume.

Cat te costa sa admiri apusul din Santorini

Satul Oia este locul in care se strang sute de turisti pentru a admira apusul in fiecare seara. In perioada verii, soarele apune la 20.40 in Oia, Santorini.

Bilete de avion Transfer aeroport-Oia Cazare (5 nopti, 3 stele) Total
173 euro (o escala) 55 euro 230 euro/persoaan 458 euro/persoana

Costurile sunt valabile pentru o singura persoana si calculate pentru o vacanta pe cont propriu, nu prin agentie de turism. Nu exista zbor direct Bucuresti-Santorini.

Sursa foto: Apus in Santorini/Shutterstock.com

Sa mergi pana la capatul lumii si sa vezi pinguinii

Sa mergi pana la capatul lumii si sa vezi pinguinii

Desi Pamantul este rotund, exista un loc considerat Capatul Lumii. Acesta este Ushuaia, cel mai sudic oras din lume, aflat in regiunea Tara de Foc din Argentina. Si daca tot strabati atata drum pana la capatul lumii, nu te poti intoarce fara o experienta unica in viata: sa admiri pinguinii in mediul lor natural.

Cat costa sa ajungi la Capatul Lumii

Excursie pinguini* Bilete de avion Cazare (7 nopti, 3 stele) Total
130 euro 1.312 euro (doua escale) 450 euro/persoana 1.892 euro/persoana

Costurile sunt valabile pentru o singura persoana si calculate pentru o vacanta pe cont propriu, nu prin agentie de turism.

Excursia pentru vizitarea pinguinilor in mediul lor natural este, de fapt, un tur de o zi intreaga. Acesta include o plimbare cu cataramanul in Canalul Beagle, oprire pe insulitele Les Eclaireurs, navigare catre porturile Almanza si Williams, vizita pe insula Martillo de unde puteti observa coloniile de pinguini Magellan si vizitarea faimoasei proprietati Estancia Harberton, cea mai veche casa de pe insula Tara de Foc.

Sursa foto: meunierd / Shutterstock.com

Sa faci safari printre animalele de la Animal Planet

Sa faci safari printre animalele de la Animal Planet

Cum ar fi sa te apropii la cativa metri de animalele pe care le vezi pe Animal Planet? Desi implica un cost destul de ridicat, o vacanta pentru safari in savanele din Africa este o experienta greu de descris in cuvinte.

Cat costa safari in Parcul National Kruger, Africa de Sud

Safari 3 zile* Bilete de avion (Bucuresti-Johannesburg) Inchiriere masina Cazare Johannesburg Total
280 euro

704 euro (o escala)

132 euro/3 zile/masina 170 euro (5 nopti, 3 stele) 1.220 euro/persoana

Costurile sunt valabile pentru o singura persoana si pentru o vacanta pe cont propriu, nu prin agentie de turism. Costul pentru inchirierea masinii a fost impartit la doua persoane.

Costul pentru cele 3 zile de safari in Parcul National Kruger include si doua nopti de cazare cu mic dejun si cina, potrivit ofertei publicate pe Kruger Park. Pentru a ajunge din Johannesburg la Parcul Kruger este necesar sa inchiriati o masina, serviciu care costa in medie 44 de euro pe zi.

Sursa foto: Safari in Parcul Kruger/Shutterstock.com

Sursa foto: Safari in Africa de Sud/Shutterstock.com