Marele Zid Chinezesc

Marele Zid Chinezesc

Aproape doua treimi din Marea Zid Chinezesc, un simbol absolut al Chinei, au fost afectate sau distruse din cauza eroziunii naturale si a furtului de caramizi, scrie Business Insider. Marele Zid Chinezesc are o lungime de 6.000 km, insa doar anumite parti pot fi vizitate. Un tur de o zi costa 109 dolari de persoana, suma care acopera intrarile in Tiananmen, Orasul Interzis si in portiunea de zid numita Mutianyu, masa de pranz, ghid vorbitor de limba engleza si transportul dus-intors hotel-atractii turistice, potrivit Chinahighlights.com.

Cat te costa un zbor pana in China

Marele Zid Chinezesc se afla la o ora si 40 de minute de Beijing, capitala Chinei, iar un zbor pana aici costa de la 514 euro, spre exemplu, in perioada 14-22 octombrie 2015. Pentru a vizita Marele Zid Chines

Sursa foto: Marele Zid Chinezesc/Shutterstock.com

Taj Mahal, India

Taj Mahal, India

Taj Mahal este una dintre cele mai cunoscute cladiri istorice, insa exteriorul sau este tot mai afectat de nivelul ridicat de poluare. Incercarile anterioare de a oprit dezastrul au esuat, iar multe voci sustin ca Taj Mahal sa fie inchis pentru public, ceea ce s-ar putea intampla in curand.

Cat costa un zbor pana in India

Taj Mahal se afla in orasul Agra, aflat la 3-4 ore de New Delhi, capitala Indiei. Preturile biletelor de avion Bucuresti-New Delhi-Bucuresti pornesc de la 590 euro de persoana in octombrie, iar biletul de intrare in Taj Mahal costa 750 rupii indiene, adica 10 euro.

Sursa foto: Taj Mahal/Shutterstock.com

Venetia, Italia

Venetia, Italia

Venetia risca sa se scufunde, odata ce nivelul marii tot creste. De altfel, an de an au loc inundatii care ameninta puternic centrul istoric. Asa ca merita sa dati o fuga cat mai curand in Venetia, una dintre destinatiile romantice ale Europei. Un city break in Venetia costa de la 170 de euro/persoana, pret care acopera 3 nopti de cazare si biletele de avion.

Sursa foto: Venetia/Shutterstock.com

Marea Moarta

Marea Moarta

Am putea sa spune ca Marea Moarta are un nume predestinat, nu doar pentru ca traieste nimic in ea din cauza salinitatii sale ridicate, ci si pentru ca scade anual cu 1 metru. Marea Moarta, al care au deschidere Iordania si Israel, este recunoscuta pentru proprietatile sale miraculoase, dar si pentru faptul ca este cel mai jos loc de pe Pamant, la peste 400 de metri sub nivelul marii.

Cat costa un bilet de avion pana in Israel

Daca nu va doriti un sejur complet la Marea Moarta, ci sa vizitati mai multe locuri din Israel, trebuie sa ajungeti mai intai in Tel Aviv, capitala tarii. Un zbor dus-intors Bucuresti-Tel Aviv costa de la 225 euro/persoana pentru o saptamana in octombrie.

Sursa foto: Marea Moarta/Shutterstock.com

Angkor Wat, Cambodgia

Angkor Wat, Cambodgia

Templele Angkor Wat din Cambodgia sunt cel mai mare monument religios din lume, dar apele subterane din orasul Siem Remp aflat in apropiere determina scufundarea treptata a sitului. Angkor Wat merita vizitat cat mai curand, mai ales ca a fost denumit cea mai buna atractie turistica a anului de catre Lonely Planet.

Cat costa un zbor pana in Cambodgia

Pentru a ajunge in Cambodgia, sunt necesare in general 2-3 escale. De regula, vacantele pentru Cambodgia se vand in cadrul unui circuit complex Thailanda-Vietnam-Cambodgia. Daca totusi doriti o vacanta doar in Cambodgia, trebuie sa rezervati biletele de avion pe ruta Bucuresti-Siem Reap, care costa de la 700 de euro cu 3 escale sau de la 870 euro cu 2 escale.

Templele Angkor Wat se afla la 20 de minute de orasul Siem Reap, iar biletul de intrare costa 20 de dolari pentru o zi.

Sursa foto: Angkor Wat/Shutterstock.com

Petra, Iordania

Petra, Iordania

Petra, obiectivul emblema al Iordaniei, risca sa treaca pe lista UNESCO a siturilor pe cale de disparitie. Astfel, Petra are nevoie de lucrari de conservare, cu atat mai mult cu cat aceasta atractie este una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne.

Cat costa un zbor pana in Iordania

Pentru a vizita situl aheologic Petra, trebuie sa ajungeti mai intai in Amman, capitala Iordaniei. Un zbor dus-intors Bucuresti-Amman costa de la 344 euro/persoana in octombrie, iar din Amman pana in Petra veti ajunge in 4 ore cu autocarul. Intrarea in situl Petra costa 50 de dinari iordanieni, adica aproximativ 280 lei.

Sursa foto: Petra/Shutterstock.com

Ruinele de la Pompei, Italia

Ruinele de la Pompei, Italia

Aflat langa Napoli, Pompei este oras dezgropat din cenusa, dupa ce a fost distrus in anul 79 d. H. in urma unei eruptii a vulcanului Vezuviu. Apoi, in 1748 a fost descoperit intamplator, iar in prezent atrage milioane de vizitatori anual. Cel mai renumit loc din orasul ruina este Amfiteatrul, folosit pe timpuri pentru luptele dintre gladiatori. Situl este, din pacate, in pericol, trei ziduri au cazut deja, iar reprezentantii UNESCO sustin ca intr-o zi Pompei se va prabusi integral.

Asa ca Pompei ar trebui sa fie un motiv pentru un city break in Napoli.

Sursa foto: Pompei/Shutterstock.com

Piramidele din Egipt

Piramidele din Egipt

Piramidele si Sfinxul din Giza, Egipt sunt, de asemenea, afectate, mai ales din cauza poluarii masive din zona. Situl este cu atat mai important pentru patrimoniul mondial cat aici se afla ultima din cele 7 minuni ale lumii antice, Marea Piramida din Giza sau Piramida lui Keops, dupa ce celalte au fost distruse de catastrofe naturale sau de oameni.

Cat costa un zbor pana in Egipt

Piramidele din Giza se afla langa Cairo, capitala Egiptului, iar pana aici un zbor dus-intors costa de la 300 de euro/persoana in octombrie.

Sursa foto: Sfinxul si Piramida lui Keops (dreapta)/Wall-Street.ro

Marele Canion

Marele Canion

O atractie principala a Statelor Unite ale Americii, Marele Canion a fost trecut in top 11 locuri turistice in pericol din SUA, din cauza exploatarii uraniului si a resorturilor de turism aparute in zona. Marele Canion se afla in Arizona, a fost "sapat" de fluviul Colorado, are o lungime de circa 447 km si atinge o adancime maxima de 1.600 metri.

Cat costa un zbor pana in SUA

Pentru o excursie in Marele Canion, trebuie mai intai sa ajungeti in Las Vegas. Un zbor dus-intors Bucuresti-Las Vegas costa de la 770 euro/persoana, iar din Las Vegas pana la centrul de vizitare al Marelui Canion veti face aproximativ 2 ore si jumatate. Aici aveti de ales intre tururi cu autobuzul (80 dolari) sau cu elicopterul (408 dolari), potrivit Grandcanyontourcompany.com.

Sursa foto: Marele Canion/Shutterstock.com

Frescele din Capela Sixtina

Frescele din Capela Sixtina

Admirate zilnic de mii de turisti, frescele pictate de Michelangelo au inceput sa se deterioreze din cauza bliturilor aparatelor de fotografiat ale vizitatorilor. Asa ca Vaticanul a anuntat anul trecut ca limiteaza numarul turistilor in Capela Sixtina la 6 milioane pe an.

Un city break la Roma, care costa de la 180 euro/persoana (3 nopti de cazare si avion), este cea mai optima alegere pentru a vizita Capela Sixtina de la Vatican.

Sursa foto: gabriele gelsi / Shutterstock.com

Sursa foto: Petra/Shutterstock.com