Potrivit unui studiu realizat recent de PayPal si Gfk, 19% dintre romani asteapta reducerile pentru vacante din septembrie si un grup important intentioneaza sa isi faca vacanta in perioada octombrie – decembrie (10 %).

"Insulele Zakynthos, Creta, Corfu, Rhodos si Santorini sunt cele mai populare destinatii de tip last minute in randul turistilor tineri si de varsta mijlocie. Acestia sunt atrasi de preturile avantajoase practicate de operatorii din aceasta tara, precum si de facilitatile de relaxare oferite de insule. Alte destinatii preferate de turisti sunt Cipru, Malta si Spania", declara Remus Visan, managing director Paravion.ro.

In general, pachetele de vacanta last minute in Grecia sunt achizitionate de cupluri cu varsta cuprinsa intre 30 si 40 de ani, care doresc sa petreaca un sejur de 7 zile la plaja. Cea mai solicitata perioada este saptamana 10-16 august. Din datele agentiei Paravion.ro mai reiese faptul ca si turistii din categoria de varsta de peste 50 de ani prefera destinatii care ofera aceleasi facilitati, pachetele last minute achizitionate de seniori reprezentand 10% din totalul celor vandute de agentie. Spre deosebire de turistii mai tineri, acestia sunt dispusi sa cheltuie, in medie, 500-600 euro/persoana si prefera sa calatoreasca in Malta, Cipru sau Spania.

Paravion.ro este una dintre cele mai importante agentii de turism online din Romania, care opereaza pe mai multe piete din Europa de Est si in Turcia. In Romania concureaza cu Vola.ro si Fly-go.ro.

Sursa foto: Concept vacanta la reducere/Shutterstock.com