Peste 47% dintre romanii care au cautat vacante sau bilete de avion online de la inceputul acestui an au folosit un dispozitiv mobil. Procentul este aproape dublu fata de anul trecut, conform datelor analizate de Vola.ro, cel mai mare portal de turism din Romania.

Citeste si povestea fondatorului Vola.ro: cum a ajuns sa aiba cea mai mare agentie de turism online pentru ca nu a ascultat de parinti

In perioada ianuarie-septembrie 2014, doar 18% dintre utilizatori foloseau mobilul pentru a-si planifica o calatorie si 7% foloseau tableta, adica un total de doar 25% din trafic venea de pe dispozitive mobile, in timp ce restul, de 75%, prefera in continuare sa intre de pe desktop sau laptop. Pentru aceeasi perioada a anului 2015, cautarile de pe dispozitive mobile au ajuns la peste 47%. Procentul s-a pastrat destul de constant in cazul tabletelor (9% in acest an), dar cresterea semnificativa vine de la cei care isi folosesc mobilul sa acceseze bilete de avion sau vacante: peste 38% prefera sa faca planuri de pe telefonul mobil.

„Cautarile si achizitiile de pe mobil nu mai reprezinta o nisa, ci o preferinta clara, atunci cand vine vorba de planificarea vacantelor. In plus, am observat ca mobilul este folosit in primul rand pentru research, iar media de cautari este chiar mai mare decat in cazul userilor care intra de pe desktop” a declarat Manuela Melinescu, marketing manager Vola.ro.

O alta dovada a tehnologizarii modului in care romanii privesc vacantele este ca, de la inceputul acestui an, peste 64% dintre cei care au cumparat produse turistice au ales sa plateasca online cu cardul.

O metoda de plata mult mai inedita a prins, de asemenea, destul de bine in randul pasionatiilor de calatorii: criptomoneda BitCoin. In doar cateva luni de la lansarea pe cel mai mare portal de turism, Vola.ro, mai mult de 50 de romani au folosit deja „moneda care nici nu exista” pentru a cumpara bilete de avion. In cazul acestei metode de plata, se poate observa o valoare mult mai ridicata a cosului de cumparaturi, in medie de 420 euro.

Si modul de a zbura a intrat intr-o alta etapa, mai moderna, dupa lansarea la inceputul lunii iulie a optiunii Smart Connection. Practic, inainte, existau destinatii fara zboruri directe, pentru care site-urile de rezervari din Romania ofereau doar bilete de avion de la companii de linie, adica preturi destul de mari si zboruri cu cel putin o escala. Dar, prin Smart Connection, Vola.ro afiseaza automat zboruri mixte, care combina mai multe companii aeriene, cu care ajungi in doi pasi: intai intr-un oras de escala, iar apoi in destinatia aleasa. La fel si la intors.

Astfel, zboruri dus-intors care inainte costau 300-400 de euro au devenit disponilbile la preturi de aproximativ 100 euro sau chiar mai putin. Datorita diferentelor de pret si a avantajului de a vedea de multe ori doua orase cu un singur bilet, peste 2.200 de persoane au cumparat din iulie si pana acum zboruri Smart Connection.

Avand in vedere ca astfel de bilete costa in medie cu 150 euro mai putin decat un bilet obisnuit, inseamna ca in nici 3 luni turistii care au ales aceste zboruri au economisit peste 330.000 de euro. Cele mai populare destinatii pentru Smart Connection au fost Tenerife, Ibiza, Palma de Mallorca, Glasgow si Lisabona.

„Alte beneficii pe care le oferim se indreapta catre abonatii nostri la newsletter. De exemplu, de la inceputul acestui an am emis cupoane de reducere in valoare totala de peste 1,5 milioane de euro, special pentru cei care s-au inscris gratuit la newsletterul Vola.ro. Iar in parteneriat cu diferite companii aeriene le-am oferit zeci de oferte exclusive. In perioada urmatoare, vom extinde mai mult programul de recompense pentru abonati si le vom personaliza si mai mult interactiunea cu brandul", a mai declarat Manuela Melinescu.

Vola.ro este cea mai mare agentie de turism online din Romania, cu afaceri estimate la 43 milioane de euro in 2015.

Sursa foto: Tableta/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri