In luna august 2015 a fost demarata prima etapa de innispare in zona Eforie Nord din cadrul proiectului - "Protectia si reabilitarea partii sudice a litoralului romanesc al Marii Negre (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud, Eforie Nord), finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu, din Fondul de Coeziune”, primul pas in cadrul actiunilor de stopare a fenomenului de eroziune de pe tarmul romanesc al Marii Negre.

ROMAIR Consulting, companie 100% romaneasca, in calitate de prestator al serviciilor de asistenta tehnica pentru managementul si supravegherea lucrarilor, coordoneaza cel mai ambitios proiect de protectie a litoralului românesc - "Protectia si reabilitarea partii sudice a litoralului romanesc al Marii Negre (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud, Eforie Nord), finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu, din Fondul de Coeziune."

„Romair Consulting va finaliza cu succes un proiect unic, de interes national, prin care teritoriul Romaniei se mareste cu 33 de hectare ajungand la 72 de hectare de plaja la nivelul celor 5 loturi din proiect. Este un moment important pentru tara noastra ce a implicat o echipa de ingineri de top care a reusit sa modernizeze plajele litoralului romanesc cu peste 7,3 km si sa le largeasca in medie cu aproximativ 100 m. Mai mult de 3,5 milioane de metri cubi de nisip au fost aduse din mare pentru loturile Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud si Eforie Nord. Ne bucuram ca suntem parte dintr-un proiect de mediu care vine in sprijinul populatiei, dar si un proiect in care facem apa mai curata si turistii mai fericiti. Astfel, peste 278.000 de locuitori vor fi protejati de efectele eroziunii costiere si peste 50.000 de turisti anual vor beneficia de plaje moderne”, declara Gheorghe Boeru, Presedinte ROMAIR Consulting.

Pana la aceasta data au fost executate 85% din lucrarile proiectate pentru lotul Mamaia Sud, 98% pentru lotul Tomis Nord, 99% din lotul Tomis Centru, 99% din lotul Tomis Sud si 75% din lotul Eforie Nord.

Valoarea totala a proiectului este de 170.450.084 euro inclusiv TVA. Finantarea nerambursabila din Fondul de Coeziune este in valoare de 145.680.660 Euro. Investitiile finantate vor fi administrate de beneficiarul proiectului, Administratia Natională "Apele Romane", in calitate de institutie nationala cu competente exclusiv in gestionarea zonei costiere a Romaniei, si vor fi exploatate de catre acesta prin Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral.

Reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral, in calitate de Beneficiar, au depus toate eforturile pentru obtinerea finantarii celui mai mare proiect din Romania, iar din 2013 sunt alaturi de Antreprenori si de Supervizorul lucrarilor pentru a se asigura ca se ating obiectivele proiectului.