Conducerea Air France a confirmat, in timpul unei sedinte cu reprezentantii angajatilor, ca va desfiinta 2.900 de locuri de munca pana in 2017 si va elimina 14 aeronave din flota destinata curselor pe distante lungi, pentru reducerea costurilor, au declarat doua surse sindicale.

Operatorul aerian francez mai intentioneaza sa anuleze o comanda pentru aeronave Boeing 787 Dreamliner, relateaza Reuters. Flota grupului Air France-KLM, compania mama a operatorului francez, include 19 avioane 787-9 si sase aparate 787-10, scrie Mediafax.

Restructurarea reprezinta 4,9% din forta de munca a Air France, respectiv 3,1% din personalul grupului format prin fuziunea Air France cu operatorul olandez KLM, in 2011.

Air France intentioneaza sa desfiinteze 1.700 de posturi la sol, 900 in randul insotitorilor de zbor si 300 de posturi de piloti, au spus sursele. Air France-KLM, al doilea mare operator aerian din Europa, vrea sa reduca presiunile venite din partea concurentei companiilor low-cost din Europa si Orientul Mijlociu, in cazul curselor pe distante lungi, iar conducerea este in conflict cu principalul sindicat al pilotilor, SNPL, in privinta planului de rentabilizare.

Sursa foto: Avion Air France/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri