Air France va desfiinta 2.900 de locuri de munca pana in 2017

Conducerea Air France a confirmat, in timpul unei sedinte cu reprezentantii angajatilor, ca va desfiinta 2.900 de locuri de munca pana in 2017 si va elimina 14 aeronave din flota destinata curselor pe distante lungi, pentru reducerea costurilor, au declarat doua surse sindicale.

Operatorul aerian francez mai intentioneaza sa anuleze o comanda pentru aeronave Boeing 787 Dreamliner, relateaza Reuters. Flota grupului Air France-KLM, compania mama a operatorului francez, include 19 avioane 787-9 si sase aparate 787-10, scrie Mediafax.

Restructurarea reprezinta 4,9% din forta de munca a Air France, respectiv 3,1% din personalul grupului format prin fuziunea Air France cu operatorul olandez KLM, in 2011.

Air France intentioneaza sa desfiinteze 1.700 de posturi la sol, 900 in randul insotitorilor de zbor si 300 de posturi de piloti, au spus sursele. Air France-KLM, al doilea mare operator aerian din Europa, vrea sa reduca presiunile venite din partea concurentei companiilor low-cost din Europa si Orientul Mijlociu, in cazul curselor pe distante lungi, iar conducerea este in conflict cu principalul sindicat al pilotilor, SNPL, in privinta planului de rentabilizare.

Sursa foto: Avion Air France/Shutterstock.com

Citeste si:
O altă companie aeriană anunță concedieri, deși primește miliarde...
O altă companie aeriană...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri