Pana la sfarsitul anului viitor compania va finaliza o investitie de peste 60 milioane euro, inceputa inca din 2013, privind modernizarea sistemului de control al traficului aerian, scrie Mediafax.

Am angajat recent controlori de trafic. Din aproape 1.200 de candidati inscrisi, numai 28 au luat concursul. Acestia vor incepe intr-o saptamana cursurile de pregatire, care dureaza mai multe luni. Avem locuri libere ca urmare a diferitelor situatii - iesiri la pensie, de exemplu, mai sunt oameni care pleaca si trebuie inlocuiti. Urmeaza un alt proces de selectie, l-am publicat si pe site-ul ROMATSA. Dar nu anuntam un numar anume de locuri. Nevoile noastre in aceasta privinta sunt destul de mari. Speram ca pana la sfarsitul anului sa ajungem la o concluzie in ceea ce priveste organigrama regiei. Testele se dau la noi, dar sunt extrem de dificile, sunt monitorizate de Eurocontrol. Avem circa 1.500 de salariati, din care 600 sunt controlori de trafic aerian, a declarat Fanica Carnu.

Directorul ROMATSA spune ca in urma controalelor facute la ROMATSA au fost descoperite probleme in softul de baza al sistemului actual de afisare a datelor de supraveghere a traficului aerian, iar Autoritatea Aeronautica Civila a recomandat sa fie urgentata incheierea de contracte de mentenanta.

Intre 2.500 – 3.000 de aeronave tranziteaza, in fiecare zi, teritoriul Romaniei.