"Ce se intampla in Romania acum este un fel de resetare a societatii romanesti, un fel de punct si de la capat. Intr-un moment emotional lumea si-a deschis gura. Asta simt in momentul de fata, resetare. Valorile, corectitudinea, onestitatea, dreptatea, incep din nou sa aiba semnificatie. Lumea a avut nevoie de un moment de zguduire ca sa se exprime foarte clar", a declarat pentru wall-street.ro Dragos Anastasiu.

Cum afecteaza situatia politica actuala mediul de business? Antreprenorul spune ca spera sa nu fie o instabilitate politica si cu atat mai putin sociala si sa nu fie afectat mediul de business. "Ce s-a intamplat in Romania in ultimii doi ani nu a fost rau, se putea si mult mai bine fara doar si poate, dar a existat o crestere permanenta sustenabila, s-au pus bazele unui mediu de afaceri mai prietenos, inclusiv din punctul de vedere al birocratiei si taxelor. S-au facut lucruri in acest ultimi doi ani si daca nu cumva intram intr-o instabilitate politica, dar nu cred sa fie, atunci nu cred ca va fi afectat mediul de business", si-a spus opinia in continuare antreprenorul.

Intrebat daca isi imagineaza un guvern sau un premier tehnocrat, proprietarul Eurolines Romania crede ca "este singura solutie in momentul de fata". "Nu cred cei care ies in strada se vor intoarce in case daca il schimbam pe Ponta cu Oprea si cred ca singura solutie a presedintelui Iohannis este de resetare a societatii si de o amendare generala a clasei politice, nu sa schimbam partidul X cu partidul Y", a concluzionat antreprenorul.

Citeste si:

WALL-STREET.RO a luat mai multe reactii ale mediului de business dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat depunerea mandatului Cabinetului sau.

Presedintele Klaus Iohannis a trimis o scrisoare presedintilor partidelor parlamentare, pe care ii invita la consultari pentru desemnarea unui candidat pentru functia de prim-ministru, primele chemate la Cotroceni, joi, fiind PSD, PNL, UDMR si grupul minoritatilor nationale.