"In general, orice situatie politica instabila se reflecta negativ in mediul economic. Dar as remarca faptul ca ceea ce se doreste acum in strada este eliminarea unor practici de guvernare care nu trebuie sa mai existe intr-un stat modern, membru al UE. Eliminarea coruptiei, reducerea birocratiei sunt de altfel deziderate ale mediului de afaceri, exprimate de multe ori in ultimii ani. Sper ca dupa foarte multe false starturi ne vom sufleca manecile cu totii, guvernanti si mediul de afaceri, si vom putea construi ceva mai bun, pe termen lung", este opinia lui antreprenorului Daniel Truica.

El a mai subliniat ca un sistem politic sanatos naste un mediu de afaceri competitiv si ca orice instabilitate pe termen scurt este justificata daca aduce schimbari profunde, de structura, in mediul politic, in relatia dintre guvernanti si guvernati. "Imi doresc un premier si un guvern care sa-mi promita aceste schimbari intr-un mod credibil, fie ca este tehnocrat, sustinut politic sau de pe Marte", a incheiat antreprenorul.

WALL-STREET.RO a luat mai multe reactii ale mediului de business dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat depunerea mandatului Cabinetului sau.

Ulterior, presedintele Klaus Iohannis a trimis o scrisoare presedintilor partidelor parlamentare, pe care ii invita la consultari pentru desemnarea unui candidat pentru functia de prim-ministru, primele chemate la Cotroceni, joi, fiind PSD, PNL, UDMR si grupul minoritatilor nationale.