Despre Transilvania, strainii cred ca ar fi un taram al vampirilor si fantomelor, conduse de Dracula, iar bucurestenii cred ca este o regiune in care se bea palinca si se vorbeste molcom. In realitate, Transilvania este un tinut fascinant, incarcat de istorie si legende, o comoara turistica prea putin apreciata. Mai jos am adunat cele mai frumoase povesti transilvanene de care, din pacate, prea putina lumea a auzit.

Legenda castelului Huniazilor

Numit si Castelul Corvinilor, Castelul Hunedoarei sau al Huniazilor, cetatea medievala a Hunedoarei este una din cele mai importante monumente istorice si de arhitectura gotica din Romania. Pe langa faptul ca arata ca un castel desprins din basme, cetatea atrage an de an turisti pasionati de fenomene supranaturale. Mai mult, echipa emisiunii "Most Haunted Live" a petrecut trei nopti in castel, sperand sa intalneasca fantoma lui Vlad Tepes, despre care se spune ca ar fi petrecut 7 ani inchis in temnitele castelului. O alta legenda mai putin cunoscuta este cea a trei prizonieri turci, carora Iancu de Hunedoara le-a promis libertatea daca vor sapa in piatra din jurul cetatii pana cand vor gasi apa. Turcilor le-a luat 28 de ani sa ajunga la apa si, cand i-au cerut lui Iancu de Hunedoara sa isi indeplineasca promisiunea, au aflat ca acesta murise. Sotiei domnitorului nu i-a pasat de promisiunea facuta de sotul sau si a cerut ca cei trei prizonieri sa fie decapitati. Inainte sa moara acestia au scris pe zidurile cetati "Aveti apa, dar nu aveti inima", inscriptie care poate fi vazuta si astazi.

Citeste mai multe pe 9am.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri