Piata de turism din Romania este in continua dezvoltare, iar interesul turistilor romani si straini pentru destinatii din tara a crescut in anul 2015. Incet, dar sigur, turismul de leisure castiga teren in marile orase ale Romaniei (Bucuresti, Sibiu, Constanta), cu un ritm de crestere mai mare decat turismul de afaceri, conform analizei retelei hoteliere Ibis Romania, membra a grupului Accor.

Desi majoritatea turistilor lantului hotelier Ibis in Romania este concentrata pe zona de business, segmentul de turism de odihna si agrement a cunoscut un trend ascendent in 2015. Cu peste jumatate dintre clienti de nationalitate romana, trei sferturi dintre turistii care au calcat pragul hotelurilor Ibis au calatorit in interes de afaceri, iar un sfert dintre acestia in vacanta.

Evenimentele din marile orase au atras cei mai multi vizitatori in segmentul de leisure, in top situandu-se mini-vacante tip city break de Craciun la Sibiu, city break-uri la Bucuresti cu ocazia concertelor sustinute de Robbie Williams si Andre Rieu, weekendul de 1 mai la Constanta si pachetele de cazare cu ocazia Festivalului International de Teatru de la Sibiu.

In topul evenimentelor de business la Ibis au fost si in 2015 training-urile, conferintele organizate in proiectele cu fonduri UE si diverse sedinte interne ale companiilor. Pe langa acestea, noi tipuri de evenimente speciale au intrat pe un curs ascendent, si anume conferintele de parenting (la Constanta), targurile specializate de joburi (la Bucuresti si Sibiu), precum si auditii de pre-selectie pentru show-uri de televiziune.

Turismul in 2016: creste numarul turistilor de leisure

Pentru 2016, Ioan David, directorul retelei Ibis Romania, prevede o crestere a numarului de turisti din categoria leisure, cu ocazia evenimentelor culturale si sportive. "In ce priveste turismul de business, avem toate motivele sa fim optimisti: atat companiile romanesti, care reprezinta majoritatea clientilor nostri, cat si multinationalele, isi accelereaza ritmul de dezvoltare, lucru care se traduce si intr-o crestere a calatoriilor de afaceri, pentru care Ibis este o locatie preferata prin servicii, confort si preturi convenabile. In acelasi timp, prevedem o relansare a evenimentelor din cadrul proiectelor cu fonduri europene, precum si un apetit crescut pentru networking prin evenimente cu tematici din ce in ce mai specializate, din nise diverse, spune directorul Ibis Romania.

Ibis, parte din grupul Accor, este cea mai mare retea hoteliera economy din Europa, iar in Romania opereaza patru hoteluri de 3 stele: doua in Bucuresti si cate unul in Constanta si Sibiu. In total, cele patru hoteluri Ibis din Romania au 760 de camere.

Sursa foto: ibishotels.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri