Traditiile ocupa un loc de cinste in Germania. De la cel mai mare targ Schützenfest din lume, pana la vechi obiceiuri specific germane, inradacinate in zona rurala a tarii, festivalurile si evenimentele locale reprezinta modalitatea perfecta de a experimenta cultura autentica a acestei tari.

Asadar, daca va ganditi sa faceti o vizita in tara cu cea mai puternica economie europeana nu ar trebui sa ratati o astfel de sarbatoare care, desi nu se bucura de popularitatea binecunoscutului festival Oktoberfest, va va ajuta cu siguranta sa intelegeti mai bine mentalitatea germana si va va da ocazia sa interactionati cu localnicii.

Iata mai jos cateva dintre obiceiurile din Germania mai putin cunoscute publicului larg, la care ar merita sa ajungeti:

  • Carnavalul de la Bremen, 30-31 ianuarie 2016, Bremen: si germanii au propriul carnaval de samba in mijlocul iernii, nu doar brazilienii. La Bremen, in fiecare an, la sfarsitul lunii ianuarie, peste 35.000 de spectatori se aduna pe strazile orasului pentru a lua parte la cel mai mare festival de samba din Germania, unde peste 100 de grupuri de dansatori profesionisti isi etaleaza constumele extravagante pe ritmurile inconfundabile de tobe.

  • Festivalul International al Dunarii, 1-10 iulie 2016, Ulm: prima editie a festivalului a avut loc in 1998, la Ulm. De atunci, la fiecare doi ani, artisti si reprezentanti ai tuturor tarilor dunarene se intalnesc aici pentru a sarbatori, prin muzica, dans, teatru sau gastronomie, cooperarea dintre comunitatile ce au in comun accesul la Dunare.

  • Pretzel Party Speyer, 7-12 iulie 2016, Speyer: este un festival anual al berii si al pretzel-ului, un fel de covrig specific orasului Speyer din Germania. Festivalul are loc anual, in al doilea weekend din iulie, iar prima editie a avut loc in anul 1910, de catre asociatia de turism din Speyer, pentru a promova berariile locale si brutariile care produc covrigi pretzel.

  • Hanse Sail regatta, Rostock, 11-14 august 2016, Rostock: pasionatii de sporturi nautice pot opta pentru o vizita la Hanse Sail regatta. In fiecare an, din 1991, festivalul maritim din Rostock a atras pana la un milion de vizitatori in Rostock. Spectatorii pot admira targul medieval organizat acolo sau se pot bucura de o croaziera pe Marea Baltica.

  • Green Sauce Festival, 7-13 mai 2016, Frankfurt: Germania are ceva de oferit si gurmanzilor, Green Sauce Festival. Frankfurt Green Sauce este servit rece, peste oua fierte tari si cartofi fierti, fiind compus din 7 tipuri de ierburi. Exista si o poveste interesanta despre acest fel de mancare: se spune ca acesta ar fi fost mancarea preferata a lui Goethe, inventata chiar de catre mama sa. De fapt, prima reteta a acestui sos a fost publicata in 1860 intr-o carte de bucate, scrisa de Wilhelmine Rührig.

Mai multe informatii despre Germania ca destinatie turistica sunt disponibile pe site-ul Organizatiei Germane de Turism.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri